Izdvajamo

U organizaciji grupe građana, juče 26.12.2014. je organizovan Teferič u Kamičanima. Dosta hladno vrijeme je spriječilo puno naših sugrađana da dođu na ovo okupljanje.

Prije opšteg veselja, organizatori su iskoristili priliku da se razgovara o ozbiljnijim temama. Tako je održan zbor građana Mjesene Zajednice Kamičani. Na satanku je bilo oko 70 građana. Tema sastanka je priprema za predstojeće izbore za savjet mjesne zajednice Kamičani, zatim renoviranje društvenog doma kao i finansiranje istog, a zatim održavanje.

Dogovoreno je da Pajdo sa par građana ode u ponedeljak kod Nihada Deumića, koordinatora ispred Grada Prijedora za mjesne zajednice stare opštine Kozarac . Tamo bi trebali da dobiju informacije, zatim dogovore šta i kako treba da rade da bi najzad dobili savjet mjesne zajednice.

Amir ef Mahić je pročitao prijedlog od našeg komšije Sade Alića za akciju koju je on nazvao "KAMIČANI 2015".
Akcija bi trebalo da počne odmah, a prijedlog je da se radi sljedeće:
Dorađivanje OŠ Kamičani, odnosno nastavak onogo što se već radi ali stim da se daje puno više informacija.

Izgradnja velikog fudbalskog igrališta,
Izgradnja manjeg fudbalskog igrališta iza škole,
Izgradnja košarkaškog igrališta.

Izabran je odbor od 18 članova, a koji će da vodi akciju "Kamičani 2015".

Sastanak je vodio, Mirzet Softić Pajdo, puna dva sata sa dosta dobrih sugestija od građana. Na kraju je dogovoreno da se nastavi sa intezivnim i transparentnim radom. Isto tako zadužen je Sejo Balić da preuzme ključ od doma i da isti održava uz simboličnu nadoknadu. Seji je rečeno da je dužan otvoriti dom ako neko traži za druženje, teferič, neku dugu feštu ili sastanak. Naravno sala je za sve građane Kamičana besplatna.

Poslije sastanka nastavljeno je sa teferičom vani kao i u sali, a sve to uz puno pjesme smijeha, do kasno u noć. Ja nisam mogao ostati tako dugo.

Rekli su mi da će i novu godinu proslaviti u društvenom domu u Kamičanima. Obećao sam da ću svratiti da napravim par fotografija sa te fešte.

Više fotografija sa ove fešte večeras na fb Kozarac.eu

 

Teufik Kulašić podsjeća da je svaki drugi stanovnik prošao kroz prijedorske logore, te logor Manjaču. Blizu 2.500 Kozarčana ubijeno je, a njih još gotovo 600 nije pronađeno.