Izdvajamo

Piše: Nikolina Balaban

 

Kad će neko u ovoj zemlji reći da je veleizdaja ono što Bosna i Hercegovina, sve sa svojom Republikom Šumskom i Pederacijom nije učinila kada je morala. Oni koji u ratu izdaju svoj narod, pri tom mislim na Bosance i Hercegovce (poštedite me Srba, Bošnjaka, Hrvata i ostalih, kao i u intermezzo himni) dobiju metak u čelo. A zemljom vlada mir? Znamo mi šta su neki tamo uradili u Sarajevu?!? Znamo mi šta su opet neki tamo uradili u Mostaru?!?Ali najbolje znamo šta smo mi uradili u Prijedoru !!!
Bosna i Hercegovina nije u ratu. U tome i jest problem. S jedne strane krvnici s druge strane stotine hiljade žrtava. Ubijeni, nestali, švicarci, eurci, ovršeni, deložirani, gladni, bolesni, nezaposleni, penzioneri, beskućnici… Šta jedu, kako se griju, leče, školuju, da ne nabrajam, deca ubijenih ili ,,pobijenih,,
„U BiH XX hiljada nezaposlenih manje - više.“
,,U BiH XX hiljada zločinački ubijenih manje – više.,,
„Veliki Privrednik potražuje 56 miliona evra u tužbi protiv RS na ime obeštećenja za sredstva uložena u izgradnju objekata kroz privatizaciju doo XX.“
„Gradonačelniku ili načelnik plaketa za doprinos u otklanjanju posledice od elementarnih nepogoda.“
„Gradonačelnik ili načelnik na slavi vrtića recimo „Guliver“
„Ceca u Banja Luci: Volim i ja vas“
,, Neka tamo osveštena voda – hit na internetu.,,
Ovo su samo neki, ali gotovo svakodnevni naslovi u medijima koji govore o neodgovornosti, neznanju i bahatosti zakonodavnih i izvršnih vlasti oba entiteta i države Bosne i Hercegovine, predvođenih ,, ne mogu prebrojati glave,, aždajom...
Imamo posla sa zlikovcima, cinčnim gadovima koji nas već više od dvadeset godina drže za budale. Koliko dana novih ,,vlada,,? Meni je već DOSTA! Vama nije?
Mi moramo krenuti u rat na život i smrt ako nam je do života. Sveće ćemo paliti kad budemo ,,mrtve,, brojali.
A prije toga možda treba zapaliti sveće ,,skrivenim putevima,, kuda se kreću horde naših političara – razbojnika.
Ovaj poziv za izlazak na ulicu mi ,,nabijajte na nos,, samo ako i ja ne budem na ulici.
Cinični gadovi, zlikovci (gore navedeni) nećete, ne umete, teška su vreme u celom svetu, boriti se za svoj narod, narode... ne serite više.
Dovedite Marka Elliota Zuckerberga (čovek je 1984 – to godište), nek od nas svih napravi facebook, virtualni svet, jer ionako sav nam je život virtualan.
I jbt država koja ni himne nema godinama, nego monotono – depresivni do j.... ,,na oko,, intermezzo (hvala Anto od Bosne Tomić) na inspiraciji.


Paradoks našeg vremena!

Naučili smo kako da preživljavamo, ali ne i kako da živimo. Dodajemo godine životu, ali ne i život godinama.

"Paradoks našeg vremena je da imamo veće zgrade, ali kraće živce; šire puteve, ali uže vidike; trošimo više, a imamo manje; kupujemo više, uživamo manje. Imamo veće kuće, a manje porodice; više udobnosti, a manje vremena; imamo više diploma, ali manje razuma; više znanja, a manje rasuđivanja; više stručnjaka, a još više problema; više znanja u medicini, a sve manje zdravlja.

Kaže Uzvišeni: “Znajte da život na ovom svijetu nije drugo do igra, i razonoda, i uljepšavanje, i međusobno hvalisanje i nadmetanje imecima i brojem djece! Primjer za to je bilje čiji rast poslije kiše oduševljava nevjernike, ono zatim buja, ali ga poslije vidiš požutjela, da bi se na kraju skršilo. A na onom svijetu je teška patnja i Allahov oprost i zadovoljstvo; život na ovom svijetu je samo varljivo naslađivanje.” (El-Hadid, 20.)

#Lijepa_riječ