Izdvajamo

Uprava Borca povukla je pravi potez kad je ove zime iz Rudar Prijedora dovela mladog igrača sredine terena Ajdina Redžića. Iako još uvijek nije napunio 18 godina on je već sad afirmisan igrač. Jesenas je u Rudar Prijedoru iz kadeta prekomandovan u prvi tim i onda je uslijedio poziv Borca.

"Želio sam da u seniorima Rudara ostavim neki trag i da onda idem dalje na veliku scenu. Iznenada je stigao poziv Borca, a veliki klubovi se nikad ne odbijaju", rekao je Redžić.

On tvrdi da nije pogriješio što se preselio u jedan od najpopularnijih klubova u našoj zemlji.

"Već sad mogu da kažem da je Borac pravi izbor. Odlično sam se uklopio i vjerujem da ću se nametnuti treneru Marinoviću. Mlad sam i želim da napredujem, a u Borcu to mogu da uradim. Odlično smo odradili dosadašnji tok priprema i nadam se da ćemo na proljeće bilježiti dobre rezultate", zaključio je Ajdin Redžić koji bi mogao da dobije poziv selektora mlade reprezentacije Darka Nestorovića koji je Redžića jesenas lansirao u seniorski tim Rudar Prijedora.

sportsport.ba

 

"U svojoj sam sobi našao odgovor na pitanje: koji je ključ uspjeha? Plafon mi kaže da je ambicija visoka, prozor mi reče pogledaj svijet, sat reče da je vrijeme zlato, ogledalo mi reče: ne sudi nikoga po vanjštini, vrata mi rekoše: gurni jako da bi dostigao svoj cilj, i na kraju, pod mi reče: ostani skroman, ti si samo stvorenje."

Meša Selimović