Izdvajamo

 

Proslava je počela turnirom u malom fudbalu, dječaci i djevojčice.

OŠ Kozarac svoj dan obilježava dolaskom proljeća, a to je najčešće 21. Mart. Ove godine  je to 19 i 20 Mart jer 21 je subota. Ove godine je novost to da su aktivnosti dan ranije, a to je 19 Mart. Taj dan su bile ulične trke, turniri u malom fudbalu, košarci, još neke sportske igre i šaljive igre.

Na drugoj strani ulične trke su bile posebno uzbudljive

Ovdje su bile 4 utrke. Prve dvije trke su trčali dječaci, a zatim djevojčice mlađih razreda.

Druge dvije trke su bile duže i ovdje su se tamičili učenici viših razreda, dječaci i djevojčice.

Na trećoj strani bile su šaljive igre. Ovdje su se djeca dobro zabavljala, kao i roditelji koji su došli da bodre svoju djecu.

Trke u vrećama su posebno bile zanimljive. Bilo je dosta smijeha.

U petak 20. marta, prije podne je bilo druženje sa literarnom sekcijom, gdje je bio gost iz Sarajeva, režiser i scenarista Sead Horozović koji je uveličao ovo druženje.

Proslavi dana škole su se pridružili i najmlađi iz vrtića "Bambi"

Ova fotografija je kao dokaz da je sala bila puna gostiju i posjetilaca priredbe povodom dana škole.


U 13.00 sati priređena je priredba povodom dana škole.
Na priredbi su razne sekcije pokazale šta su naučili u toku ove školske godine. Ovo je vrijeme i mjesto da se kaže šta se uradilo, napravilo  i šta se planira u buduće raditi.

Ove godine su dva radnika otišli u penziju

Direktor OŠ Kozarac, Mirzet Mujičić, nas je upoznao sa dosadašnjim radovima oko rekonstrukcije grijanja i ostalim radovima koje  finansira UNDP. Izrazio je veliku zahvalnost Enesu Kahrimanoviću direktoru "Austroneta" i Arminu Alijagiću koji su pomogli u realizaciji ovog projekta. Vjeruje da će radovi na rekonstrukciji grijanja biti završeni sredinom aprila.
Prozori u holu škole su novi i ovaj projekat su finasirali naši kozarčani: Enes Kahrimanović i firma "Austronet", Hamed Karabašić firma "Karabašić", Jusuf Arifagić "Arifagićinvestment". Ovaj projekat je koštao oko 12000 km

Poslije priredbe je nastavljeno druženje sa gostima.

Nijaz-Caja Huremović

Doticni Ramo Besic je reko istinu. Barem ja uvijek zeljno ocekujem cetvrtak, bas iz ovog razloga. Da bi vidio ove lijepe slike iz naseg prekrasnog Kozarca, i da procitam koji haber. Moze to biti i sitnica, mozda slika ukalamljene vocke, da meni vec bude toplo oko srca. Hvala puno za ovaj trud, na slikama i haberu i samo dalje tako.

Četvrtak