Izdvajamo

Kampu FS BiH “Otvorena vrata” u Denveru prisustvovat će 120 mladih fudbalera i nekoliko hiljada posjetilaca

Kamp Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine “Otvorena vrata” koji će se pod pokroviteljstvom Soccer-Nogometnog saveza SAD-a (USSSA) od 23. do 25. maja održati u Denveru, bit će više od igre. Naime, iako je do početka kampa ostalo 40-ak dana, spiskovi su zaključeni i na kampu će prisustvovati ukupno 120 mladih talentovanih fudbalera bh. korijena.

Osim sportskog dijela, ovaj Kamp će imati i svoj društveni dio jer se održava u vrijeme praznika u SAD-u i tih dana Denver će zasigurno biti mjesto na kojem će se okupiti mnogobrojna bh. dijaspora, što potvrđuju i riječi Murata Alibašića, rukovodioca kampa i trenera Colorado Rapids mladog tima:
“S obzirom da smo znali da će odziv biti veliki, potrudili smo se da ozbezbijedimo optimalne uslove za održavanje ovako velike manifestacije.

Za potrebe kampa obezbijeđena su četiri travnata terena u “Bromfield Commons Park” a za završne probne utakmice, koje će se igrati trećeg dana, osiguran je funkcionalni Five Star Stadion koji prima 5.000 gledalaca.

Pored toga, za naše učesnike u kampu pripremili smo sve, od opreme, prijema, prevoza, optimalnih uslova, kvalitetnih trenera, bh. selektora, mnogobrojnih menadžera i skauta do adekvatnih protivnika za probnu utakmicu. U sportskom smislu kamp može početi “odmah”. Pošto se očekuje da će ovoj manifestaciji prisustvovati nekoliko hiljada naših ljudi, potrudili smo se da za sve njih organizujemo dodatne aktivnosti, pripremili smo i cjelodnevna druženja u parku pored kampa, sa bosanskohercegovačkim specijalitetima te zabavn večer na kojoj će ih zabavljati lokalni muzičari.

Pored toga, za sve naše učesnike i goste rezervisali smo hotel Omni koji se nalazi u prelijepom ambijentu i ima odlične uslove za boravak i druženje. Siguran sam da će ova tri dana osim sportskog karktera zasigurno imati i onaj društveni jer to će biti jedinstvena prilika da se sretnu stari sportski prijatelji i upoznaju novi.”

Tekst i foto:
BHDINFODESK – BIRMINGHAM
Namik Alimajstorović

“Želja nam je da se Bosna i Hercegovina razvija u miru. Mi ne želimo nikakve podjele, jer je ovo naša jedina domovina za koju su se borili naši najbolji sinovi, naša sabraća i mi ćemo morati stati jednog dana pred njih i morat ćemo im kazati šta smo uradili za našu domovinu, za koju su oni dali svoje živote”, izjavio je danas u Prijedoru ministar za boračka pitanja u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine Salko Bukvarević na Svečanoj akademiji održanoj povodom 25. novembra (2016. god.), Dana državnosti Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).