Izdvajamo

Skank (Asmir Jakupović) je izbacio novi single sa nadolazećeg ‘Real Rap EP-a (2015)’, pjesmu “Real Deal“, koju je ‘dafaka snimio u suradnji sa Njemačkim reperom Static Pat–om (Patrick Bertsche)!

Asmir Jakupović (Norveška , rodom iz Kozarca) bavi se "rap muzikom" još od 2002 god... Ove godine je počeo sa nešto ozbiljnijim projektima i saradnjom sa imenima iz Njemačke, Švedske i jos par drzava. Najnovija pjesma je nastala u saradnji sa njemackim reperom StaticPat a pjesma je izašla juče na yt kanalu:

 

 

"Ovdje je bila nagrada smrt. Kroz šta su prolazili logoraši, porodice žrtava, nijedna knjiga, nijedan film ne može opisati.
Mi koji smo imali čast i privilegiju da preživimo torture, preživimo logore, nama je u amanet ostavljeno da svjedočimo, da pričamo, da pozivamo sve one koji su preživjeli torturu, patnje, mučenje, logore, torturu u kućama, u dvorištima, avlijama, da pričaju o tome. To je borba za istinu, to je sprečavanje ponavljanja. Ono što smo mi prošli nebi trebalo smjela i ne trebaju preživjeti naša djeca. Istina na zločine u Trnopolju i sve druge logore ne smije biti zaboravljena." Kazao je Jasmin Mešković, predsjednik Saveza logoraša BiH.

26.05.2017. god.