Izdvajamo

Oko 100 članova iz pet kulturno umjetničkih društava iz BiH  je učestvovalo na smotri folklora "Kozarac 2015." koji je pred par stotina gledalaca održan u subotu 15.08.2015. na igralištu Osnovne škole Kozarac. Pjesme, plesovi i tradicionalni običaji raznih krajeva  oduševili su prisutne gledaoce koji su svaku tačku popratili gromoglasnim aplauzom.

U 19.30 sati  održan i defile sudionika kroz Kozarac. Negdje oko 20 sati kiša je počela, te je program počeo uz kišu koja je dosta ometala nastavak programa.
Loše vrijeme utjecalo je i na nešto manju posjetu, ali svi koji su prisustvovali šestoj smotri folklora, bili su oduševljeni viđenim.

Voditeljica programa bila je Emina Hodžoć.
U sklopu programa nastupilo je pet KUD-ova: KUD "KOZARA" Kozarac,  KUD "MLADOST" Malešići,  OKC "BOSNA ART" Stjepan Polje,  SU "ČAPLJE" Sanski Most (folklorna sekcija),  KUD "TURBE" Turbe.



Ovo je kruna svega što je upriličeno proteklih mjesec dana u Kozarcu u sklopu manifestacije "Dani Kozarca". Ovo veče folklora (Smotra folklora) u podkozarju, treba biti samo podsticaj da podržimo KUD-ove u održavanju tradicije.
Trebamo biti ponosni, jer mladi ljudi održavaju tradiciju ovih i drugih prostora kroz plesove, nošnje i drugo.
Posebno hvala gostima iz drugih gradova koji su došli uveličati ovu smotru, šestu smotru folklora u Kozarcu. Nadamo se daljoj suradnji, kao i održavanju još puno smotri, uz naravno bolje vremenske prilike.
Na kraju da spomenemo i spozora ove manifestacije, a to je: "BH TELEKOM"

Nijaz-Caja Huremović


Kad smo živjeli dole u Bosni uvijek smo se veselili tom četvrtku i da idemo na pijacu i vidimo nekog od poznati, a sad zahvaljujući Caji opet se veselimo četvrtku jer nas naš dragi Caja uvijek obraduje sa novim slikama i svojim izvještajem. Veliko ti hvala i da te dragi Allah dž.š. nagradi za tvoje dobro koje činis. Veliki selam svima.

Četvrtak
Refika , 30. July 2011