Izdvajamo

Talentovani fudbaler, mladi kozarčanin Dževad Arnautović 16 godina, ovih dana se vratio sa lijepim vjestima iz Sarajeva gdje je bio na probi u FK Željezničar. Nakon tri treninga primljen je u ekipu A Kadeti FK Željezničar Sarajevo.

Ova vjest je obradovala, ne samo njegove roditelje, već sve prijatelje, kozarčane i prijedorčane koji ga poznaju ili su čuli za njega. Ovo je još jedan primjer da su kozarčani talentovani sportaši i da Bratstvo odgaja dosta dobrih fudbalera.
Rezultat je ovo višegodišnjeg rada u FK Bratstvu Kozarac i FK Rudar Prijedor.
Priča mi Dževad o svojim početcima u FK Bratstvu, imao je 6 godina i bio mali, ali Rahmetli Asim Mahmuljin ga je primio u pionire. Sjeća se kad mu je Asim rekao da mora puno da trenira i uspjet će. Nakon par godina u Bratstvu 2011. prelazi u FK Rudar gdje je postao standardni stoper u pionirskoj ekipa, a poslije u kadetima.



"Želim da se zahvalim svojim prijateljima iz Rudara da njih nije bilo sve ovo nebi mogao postati hvala im puno za sve lijepe trenutke. Ovo je tek početak, želim još više da napredujem i takođe velika mi je želja da zaigram za mladu reprezntaciju BiH " kaže Dževad.

Već sad možemo reći da je Željo pravi izbor. Siguran sam da će se dobro uklopiti u ekipi i vjerujem da će se nametnuti treneru i već sljedeće godine biti u prvoj ekipi. Mlad je i želi da napreduje, a u Želji to može da uradi.

U Sarajevo odlazi poslije zimskog ferja, jer Dževad ide u školu.

Nijaz-Caja Huremović

"U svojoj sam sobi našao odgovor na pitanje: koji je ključ uspjeha? Plafon mi kaže da je ambicija visoka, prozor mi reče pogledaj svijet, sat reče da je vrijeme zlato, ogledalo mi reče: ne sudi nikoga po vanjštini, vrata mi rekoše: gurni jako da bi dostigao svoj cilj, i na kraju, pod mi reče: ostani skroman, ti si samo stvorenje."

Meša Selimović