Izdvajamo

Piše: Ekrem Hodžić

Danas sam procitao cestitku za dan drzavnosti od Nikoline Balaban i sve sto je napisala nista nije slagala, u stvarnosti sve nam je onako kako ona pise.. Eto juce nas Kozarac je posjetila delegacija sa visokim duznosnicima , potpresedicima ,presednicima,delegatima ,raznim prestavnicima udruzenja , glavnim imamom IZ Kozarac i par gradjana (medju njima i ja)par majki i slucajnih prolaznika .

 

Uglavnom posjeta je u medijima sirom cijele BiH nasla mjesto kao udarna vijest. a meni drago da je moj Kozarac a i moja slika izasla na prve stranice najacih listova , televizija . ali najteze mi je da tako visoki duznoznici nisu mogli srediti da se Kozarac za njihovu posjetu i za dan drzavnosti okiti bosansko hecegovackim zastavama koje nije niko kupio nego opet kozarcani i to navijacka grupa BH Fantomi.

Posjetili su spomen obiljezje i jos par mezarluka u prijedorackoj opstini a nisu se sjetili posjetiti jednu dvije najugrozenije porodice i uruciti im kakve hedije.Nisu pitali narod za probleme struje, vode, zaposlenja pa na kraju i za povratak opstine Kozarac. Skupstina opstine Prijedor je vec usvojila budjet od 38.000.000 km za 2016 god. a od tih para Kozarac izdvaja sigurno jednu lijepu sumu, a sta dobijemo, (redovnu struju, vodu kvalitetnu , asvaltirane ulice, da i vatrogasni dom koji je obecan ima vec 5 godina, ] ali kroz puhu.

Da stigle su bandere za neka sela i hiljadu metara kabla a ostalo se snadjite sami a kad se sve to postavi i namontira elektro ce naplacivati struju a ako na vrijeme ne platis bice ti prekinuta zica pa izvoli. Da kako su dosli tako su i otisli ali bojim se da ce ovi sljedeci izbori biti jos bolji od predhodni jer nece biti ni domovine ni prvog marta , a svaki dan nam je sve bolji i bolji i svaki dan nam je po jedna porodica na putu u zapadnu Evropu,akobogda i ja cu uskoro. Sretno delegacijo i hvala za cvijece.

Ekrem Hodžić

foto: Nijaz-Caja Huremović

Hvala ti Caja od zemlje do neba,
sve za svoju raju, tako i treba!!
Svakog cetvrtka vidim nova lica,
poslije teskog radnog dana, ti si poslastica.
I kad sunce grije i kad kisa po prozoru kvrca,
zato ti hvala iskreno od srca.

Senad Bajrektarevic