Izdvajamo

Vatrogasno društvo Kozarac juče je održalo izvještajno – izbornu skupštinu. Skupštinu je otvorio predsjednik Nedžad Bešić.
Nakon utvrđivanja broja prisutnih i usvajanja dnevnog reda, predsjednik upravnog odbora Mustafa Fazlić je podnio izvještaj o radu upravnog odbora za 2015.godinu.

Istaknuto je da VD puno radi na sprečavanju požara, njegovom gašenju, te spašavanju ljudi i imovineugroženim požarom  i drugim elementarnim nepogodama.
Jedinica VD u svom sastavu ima 71 aktivni član od kojih su 3 rukovodioci akcije gašenja požara, 57 vatrogasaca sa položenim stručnim ispitom i 11 vatrogasaca pripravnika.

Vatrogasni podmladak VD Kozarac je ove godine, u Jelahu učestvovao na međunarodnim susretima vatrogasne omladine "Vatru gasi brata spasi". Na tom takmičenju ekipa u sastavu: Arifagić Tarik, Trnjanin Benjamin, Velić Adnan, Krkić Imran i Krkić Mirzet osvojila je prvo mjesto.

Program rada za narednu godinu iznio je Safet Bešić. Ovdje je naglašeno da se pojačaju aktivnosti oko Vatrogasnog doma.

Izvještaj o radu, blagajnički izvještaj i plan rada su usvojeni bez primjedbi, jednoglasno.Zadnja tačka je bila izbor nove skupštine, upravog odbora... Nedžad Bešić je predložio reizbor starog rukovodstva. Prijedlog jednoglasno usvojen tako da u VD Kozarac ostaje isto rukovodstvo.

Poslije skupštine Vatrogasci i gosti su nastavili druženje u Staroj Bašti uz kotlić koji je pravio Mića Talundžić

Nijaz-Caja Huremović

Ovdašnja osnovna škola, koju pohađa 340 učenika, posebna je priča. Ne tako davno bila je među najvećima u bivšoj zajedničkoj državi, brojeći i do 3.800 učenika. I danas su u njenim klupama učenici Bošnjaci, Srbi, Ukrajinci, Romi. Isto je i s nastavnim osobljem.

Al-Jazeera 01.2017.