Izdvajamo

 

 Pekara "Žitopeka"  je domaća firma sa dugogodišnjim iskustvom u proizvodnji i prodaji pekarskih proizvoda više od 20 godina i jedna je od vodećih na teritoriji grada Banjaluke i šire.

Zbog otvaranja nove poslovne jedinice u Kozarcu raspisujemo oglas za prijem radnika u radni odnos na sljedećim radnim mjestima:

•    PEKAR- Proizvodnja pekarskih proizvoda; saradnja sa poslovođom i poslovodstvom u kreiranju ponude;
•    PITAR – Proizvodnja svih vrsta pita;
•    TRGOVAC - Direktna prodaja, neposredan rad sa kupcima, pružanje informacija, pomoć pri kupovini, izdavanje računa, naplata, pakovanje;
•    POMOĆNI RADNIK – Pomoć pekaru i pitaru, održavanje reda, urednosti i higijene na radnom mjestu; ostali poslovi vezani za proces rada prema potrebi.

Uslovi:
•    Radno iskustvo na istim ili sličnim poslovima;
•    Ljubaznost, odgovornost i snalažljivost;
•    Izražena komunikativnost, sposobnost za rad u timu, usmjerenost ka zajedničkim rezultatima rada;
•    Poznavanje rada na računaru i upotreba fiskalne kase;

Lokacija: KOZARAC

• Ukoliko ste zainteresovani za ponuđenu radnu poziciju, svoju biografiju u pismenoj formi (CV) sa navedenim radnim iskustvom i brojem telefona pošaljite na e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. sa naznakom:
Prijava na konkurs - pekara "Žitopeka"  Kozarac.
Ili na adresu: Žitopeka, Ul. Siniše Mijatovića br.9, 78000 Banja Luka.


Informacije možete dobiti na telefon 065/613-859 i
u kancelariji Sector Security u Kozarcu.

Konkurs je otvoren 15 dana, do 15.06.2016. godine

Postovani Nijaze,

Hvala mnogo na predivnim prilozima i fotografijama kojima nas uvijek obradujes. Sve ovo sto radite danas, trag je koji ostavljate za sobom, a koji ce jednoga dana pripadati kozarackoj arhivi. Svaki put imam osjecaj da sam prosla kroz nas dragi Kozarac i zavirila pomalo u svaki njegov sokak. Vrijeme prebrzo leti, a u toj neuhvatljivoj brzini zaboravimo koliko je svaki trenutak vazan i kako ga trebamo cijeniti i po mogucnosti zabiljeziti.

Kako su govorili nasi stari, "Danas jesmo, sutra nismo.." U ovozemljskoj trci koja se sve vise pretvara u borbu za meterijalne stvari koje dominiraju, veoma se rijetko nadje vremena za dusu i cesto znacaj malih, obicnih stvari spoznamo tek kada ih pocnemo gubiti. U sustini zivimo samo za danas, jer proslost ne mozemo promijeniti, a buducnost i njenu tajnu ne mozemo unaprijed spoznati.
Vec smo to jednom iskusili na svojoj kozi, u proteklom ratu, kada smo tako brzo izgubili ono sto smo godinama sticali, a najgore od svega je gubitak ljudskih zivota.

26.04.2014
Semira Jakupovic