Izdvajamo

Bend iz Sarajeva “Trag” snima novu pjesmu, a jedan od članova ove grupe je naš kozarčanin Mirnes Kahrimanović. Priču o ovoj grupi i njihovom radu prenosimo u cijelosti sa portala coolstyle.ba

Na novom projektu, baladi “Tebi ljubavi”, više smo se bazirali na moderniji zvuk. U pitanju je ljubavna tematika, sretna ili tužna, ali svakako istinita.

Nakon što su se javnosti predstavili pjesmama “Glasno šutim” i “To je život moj”, koje su zabilježile pozitivne kritike publike i struke, te na desetine hiljada pregleda na YouTube kanalu, bend iz Sarajeva “Trag” snima novu pjesmu, baladu “Tebi ljubavi”.

Tekst i muziku za pjesmu uradio je gitarista benda Kenan Ferhatović.

– Na novom projektu, baladi “Tebi ljubavi”, više smo se bazirali na moderniji zvuk. U pitanju je ljubavna tematika, sretna ili tužna, ali svakako istinita. U planu imamo i snimanje novih stvari, a da li u vidu albuma ili singl po singl, o tome će odlučivati potražnja publike. Sigurno je da će u ovoj godini čuti još novih stvari od nas, ali, najvjerovatnije pred kraj godine. Uskoro ćemo imati koncert, bit će humanitarnog karaktera, ali, dok ne dogovorimo sve detalje, ne možemo reći ništa konkretno. Naše vjerne fanove ćemo na vrijeme obavijestiti na našoj Facebook stranici i Instagram nalogu – istakli su članovi benda “Trag.”

 https://www.youtube.com/watch?v=wKTwIeSU-G8

https://www.youtube.com/watch?v=k8bFdeMT7mE

Na sceni postoje već nekoliko godina, a njihov cilj je da doprinesu kvalitetu domaće scene, i ostave svoj trag, pa je zato i naziv benda simboličan, a muzika koju interpretirju jesu sabrana djela urbanog, lijepog, gradskog repertoara, ugodno raspoređenih u jedan lijep dernek. U to su se uvjerili svi oni koji su ih slušali u nekom od sarajevskih klubova.

Kroz bend “Trag” su dolazili i odlazili muzičari, ali u posljednjih pola godine prvu postavu čine: Mirza Kordić (vokal), Mirnes Kahrimanović (harmonika i klavijatura), Kenan Ferhatović (gitara), Osman Abdelmukaram (bubanj) i najstariji i najiskusniji među njima Midhat Alađuz (bubanj) koji je ranije sarađivao sa mnogim uspješnim bendovima poput “Plavog orkerstra.”

– Bend “Trag” će pokusati da na bh. sceni prije svega zadrži autentičnost, a time svakako i da utiče na kvalitet onoga što se publici prezentira- istakli su.


coolstyle.ba

Nikada zločine naših komšija zaboraviti nećemo i dok smo živi o njima ćemo svjedočiti i sve ljude na njih podsjećati. Istinu o našem stradanju ćemo konstantno širiti, a pravdu na ovosvjetskim sudovima uporno tražiti. Za istinu ćemo živjeti, raditi i umirati! Zbog toga danas na ovom mjestu želimo još jednom jasno kazati da su nas naše komšije u nedjeljnim, poslijepodnevnim satima, 24. maja 1992. godine, svojim paravojnim snagama napali, da su tada nad nama agresorski čin započeli i u narednom vremenu realizirali, da su na području naše općine više od 3.000 naših najmiliji poubijali, a njihova tijela u mnogobrojne jame i grobnice skrili, da su naše majke i sestre silovali, da su nas u logore zatvorili i u njima najtežim torturama mučili, da su naše imetke pljačkali i uništavali, da su naše džamije palili i rušili, da su nas sa ognjišta naših protjerali, da su nam povratak na njih osporavali, da se ni nakon 25 godina za zločine svoje nisu pokajali, da zločince iz svog naroda nisu izdvojili već su se s njima poistovjetili, da kosti naših najmilijih još uvijek na njima znanim mjestima kriju, da svoju omladinu lažima o nama truju, da na započetom zlu devedesetih godina i dalje ustrajavaju.

Mr. Amir ef. Mahić
25.05.2017. god.