Izdvajamo

Centar za mlade „Kvart“ poziva nevladine organizacije, udruženja i građane/ke Prijedora da se odazovu akciji prikupljanja pomoći za migrante i izbjeglice koji se nalaze u Bihaću.

Donacije koje su trenutno najpotrebnije su: sredstva za ličnu higijenu, zimska muška obuća od 40 do 45 (prioritet su brojevi 42-43), nekvarljiva hrana bez svinjetine, vreće za spavanje, deke, zimska odjeća i sve što smatrate da bi migrantima moglo dobro doći u ovim hladnim danima. S obzirom na velike minuse i najmanja donacija izbjeglicama može olakšati boravak na otvorenom.

Akcija je otvorena do petka (21.12.2018.) najkasnije do 10h. Donacije se mogu dostaviti u prostorije Centra za mlade „Kvart“ na adresi Zanatska 13 od 10 do 16 časova.

Za više detalja o načinima doniranja i pružanja pomoći se možete obratiti putem maila: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili na broj telefona: 052/961-118.

SOLIDARNOST I HUMANOST SU GRAĐANSKE DUŽNOSTI.

Unaprijed se zahvaljujemo


"U svojoj sam sobi našao odgovor na pitanje: koji je ključ uspjeha? Plafon mi kaže da je ambicija visoka, prozor mi reče pogledaj svijet, sat reče da je vrijeme zlato, ogledalo mi reče: ne sudi nikoga po vanjštini, vrata mi rekoše: gurni jako da bi dostigao svoj cilj, i na kraju, pod mi reče: ostani skroman, ti si samo stvorenje."

Meša Selimović