Izdvajamo

SANSKI MOST - Manifestacija "Zimska čarolija", koja se ove godine po drugi put održava u Sanskom Mostu, svečano je otvorena u subotu i trajaće do 5. januara iduće godine, a u njenom sklopu planira se održavanje niza različitih događaja ekonomskog, zabavnog i kulturnog karaktera.

Prema riječima Farisa Hasanbegovića, načelnika sanske općine, održavanje manifestacije inicirali su sanski privrednici s obzirom na to da se tokom novogodišnjih praznika bilježi povećan broj posjetilaca u gradu na Sani.

"Želimo na ovaj način upotpuniti dešavanja u našem gradu, budući da u prazničnim danima očekujemo dolazak velikog broja Sanjana koji žive i rade u inostranstvu. Istovremeno, očekujemo da se manifestacija pozitivno odrazi na lokalnu privredu. Iskustva iz prošle godine su bila pozitivna i nadam se da će tako biti i ovoga puta", istakao je Hasanbegović.

On je rekao kako je iz tih razloga donesena odluka o produženju radnog vremena ugostiteljskih objekata, kao i zabrana odvijanja saobraćaja u užem centru grada u periodu dok traje manifestacija.

U narednim danima planira se održavanje privrednog sajma, gdje bi lokalni privrednici predstavili svoje proizvode, a planirane su i promocije knjiga, koncerti, sadržaji za djecu i ostalo.

I ovoga puta u Sanskom Mostu biće organizovan doček Nove godine na otvorenom.


Zlatan Čekić/Nezavisne


Samo oni koji se plaše da zauzmu neki stav u životu, prihvataju na sebe ulogu dobre duše. Uvijek je neuporedivo lakše vjerovati u sopstvenu dobrotu, nego se sukobiti sa drugima i boriti se za svoja prava. Sigurno je lakše otrpjeti uvredu ne uzvrativši je, nego smoći hrabrost i upustiti se u borbu sa jačim od sebe; uvijek možemo reči da nas bačeni kamen nije pogodio, a onda tek noću, u samoći, oplakivati, svoj kukavičluk... Trgni se čovječe.