Izdvajamo

Sinoć 15.07.2019. je u Kaffe baru Galerija u Kozarcu, održana promocija knjige "POZDRAV DOMOVINI - PUT U (NE)IZVJESNOST " od Osmana Menkovića.
Promotor knjiga bio je Senudin Safić
Na početku promocije kraće odlomke iz knjige pročitao nam je sam pisac knjige Osman Menković.

Knjiga obuhvaća period od 29. 04. 1992. - 23. 02. 1996. godine i opisuje odvažnost, hrabrost i izdržljivost patriota koji su, od goloruke mase, pored EMBARGA na naoružavanje, izrasli u respektabilnu vojnu silu.
Koji su, uz Božiju pomoć, dokazali onu narodnu, " INSAN JE TVRĐI I OD DRVETA I OD KAMENA " i stali na branik svoje domovine i koji su je odbranili od četničkih i ustaških krvoloka.

Opisuje put i razvoj ARMIJE BiH od PRVOG KRAJIŠKOG BATALJONA, PRVE BOSANSKOKRAJIŠKE BRIGADE, SEDAMNAESTE " VITEŠKE " BRIGADE, preko OPERATIVNE GRUPE " BOSANSKA KRAJINA " do SEDMOG KORPUSA, učešća ovih jedinica u odbrani i oslobađanju naše domovine pa sve do zaustavljanja rata, sa potpisivanjem Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Knjiga se može kupiti u Kozarcu u " Galeriji ", u Prijedoru u Udruženju veterana kod Smajića Dževada, u Sanskom Mostu u knjižari " Kalem ", ili poručiti pozivom na tel. br. 00387 61 780 960 kao i SMS porukom.
Cijena knjige je 20 KM.

citiramo:

U redu, ja sam izdajnik srpstva, a vi svi koji ste ćutali ste izdajnici čovečanstva."