Izdvajamo

Dragi brate nema dana da nemislim na te. 27 dugih godina cekala sam da mi se javis i molila dragog Alaha da sve sto sam cula bude samo laz. Stotinu puta sam samu sebe tjesila da to nije istina da te nema , da si ubijen ni kriv ni duzan kao i ostala nasa sva braca.Nadala se i ocekivala da ces jednog dana kucnuti na moja vrata i reci kao i uvjek : "Otvori majko i stiglice mala." Ali niti mi pokuca niti me zovnu ostala su to samo lijepa sjecanja.
Kad nas je rahmetli otac rano napustio i otisao na neki bolji svijet ti moj veliki brat zauzeo si njegovo mjesto i brinuo se za mene, za moje skolovanje, moje mjesecne karte, moj dorucak , moju odjecu i sve sto mi je tada bilo potrebno.Zahvalna sam ti do poslednjeg trenutka mog zivota.


A kada sam cula da su pronadjeni neki tvoji saputnici znala sam da te vise nema. Molila sam dragog Alaha da i tvoje kosti budu pronadjene i da budes na dostojanstven nacin sahranjen. Mislila sam da ce mi ta vjest donjeti mira u mojim nesanim nocima. Ponekad si navratio kradom u moje snove nikad mi ni u snu nisi mogao nesto reci samo bi me pogledao i nestao iz mog sna. A kada sam cula da su pronasli tvoju jednu kost sve moje nade su bile srusene u jedan tren.
Znala sam da te vise nikad i nikad nema. Plakala sam i jos uvjek placem jer moje rane su ponovo jos dublje otvorene i nikada vise nece biti izlijecene jer nema tebe mog idola mog dragog velikog brata. A onda spremam se na dzenazu tvoju a ti mi dodje u san bas onakav kakav bi sad izgledao sa svojih 64 godine zivota, sa borama na licu i sjedom kosom.


Hvala dragom Alahu da mi je podario tako lijep poklon pred samu tvoju dzenazu hvala ti moj mili brate da si dosao u moj san da se oprostis od mene. A ja sam dosla pored tvog tabuta sjedila i ispricala sam ti sve ono sto sam imala da ti kazem da te volim i nema dana mili brate da nemislim na te.Dosao si u moje Kamicane blizo mene da opet akobogda budemo zajedno kao nekad. Nema te tu, ali za mene nisi mrtav niti ces kad biti u mom srcu ostaces vjecno moj veliki brat. Ljubi te tvoja stiglica.

Asima Kenjar Hegić


"U ovoj novoj godini želim da moji pravi prijatelji ostanu kakvi jesu, te da ih steknem još puno više, to je nešto što teško nađeš a lako možeš da izgubiš. Prijatelji u kojima možemo potražiti najveću podršku. Znamo da će ostati uz nas nevažno kamo nas vodio naš lični put. Naravno i njima želim sve najbolje kao i sebi u ovoj novoj godini." Šerif Jaskić - Hifo