Izdvajamo

Teško bolesnom, Amiru Deumiću iz Hrnića kod Kozarca liječnici specijalisti preporučili su HITNU transplantaciju bubrega. Amir je pokušao u Banja luci, Tuzli, Beogradu i Zagrebu (USarajevu to ne rade), nije uspio. Nakon svih pokušaja odlučio se da ide preko "Otvorene Mreže", a oni su mu rekli da može. Odlučio je da ide u Francusku Grenobl.

Potencijalni donor je Amirova supruga Hajrija-Hajra, koja je bez razmišljanja odlučila da donira bubreg svom mužu. E, to se zove ljubav.

Udruženje poljoprivrednika "Agrarija" Kozarac, na čelu sa Islamom Melkićem-Kićom znaju za Amirov slučaj, on je njihov član od osnivanja udruženja i odlučili su da pokrenu akciju prikupljanja novčanih sredstava za Amira, transplantaciju bubrega.
Akciji se pridružuje i Fond solidarnosti IZ Kozarac.
Oni ovim putem pozivaju društvena i privatna preduzeća, domaće i strane humanitarne organizacije, kao i sve ljude dobre volje iz domovine i dijaspore da Amiru doniraju novac, kako bi on otišao u Francusku na transplantaciju.

Dodatne informacije mogu se dobiti putem telefona 00 387 (0) 62087832.

Svima, koji pomognu, Amir i njegova porodica unaprijed se od srca zahvaljuju.

Novac se može uplatiti na žiroračune, koji se mogu vidjeti na fotografijama ispod.

Pomozimo Amiru!

Nijaz-Caja Huremović

Ili na:

Fond Solidarnosti IZ Kozarac

IBAN BA395620078058221026
Swift code: RAZBBA22.

 

 


Poziv u akciju za kupovinu zemljišta za proširenje Šehidskog mezarja u Kamičanima

Hoce li ikad oprostiti,

Beco i Sadeta Medunjanin, ko smije oprostiti u ime njihovog Harisa, Ko ce oprostiti umjesto nastavnica: Velide i Asime Mahmuljin, hoce li im ikad oprostiti moj jaran Kockar ili moj Braco, ko ce im oprostiti u ime Damira Blaževica -Kroke, Hasana Mujicica Didinog, Brace i Mirse Bejdinih sinova, Zile i Ilkana iz Kozaruše, Muamera Kulenovica, Zoke i Ante Murgica, Mensurke Poljak i Majde Zulic, Ko ce oprostiti u ime Salke Sinanagica-Žutog ili u ime Ermina i Hirzada Bešica il’ Ademovic Emira, Hoce li iko smjeti oprostiti u ime Ekrema, Nedada i Velida, sinova Muhameda ef. Bešica, ili u ime trojice sinova majke Mejre ili trojice sinova majke Redžepe Oruc, ili trojice sinova Subhe Alic, njenog Zice, Zilhe i Bahrije ili Mehinih Ene i Ekrema, ko može oprostiti u ime šestorice Forica ili kompletne porodice Taiba Forica, ko u ime Eniza Blaževica koji je živ zapaljen u Kozarcu. Ko ce oprostiti u ime svih onih nevino pobijenih cijih se imena ne mogu sjetiti u ovom trenu?