Izdvajamo

Teško bolesnom, Amiru Deumiću iz Hrnića kod Kozarca liječnici specijalisti preporučili su HITNU transplantaciju bubrega. Amir je pokušao u Banja luci, Tuzli, Beogradu i Zagrebu (USarajevu to ne rade), nije uspio. Nakon svih pokušaja odlučio se da ide preko "Otvorene Mreže", a oni su mu rekli da može. Odlučio je da ide u Francusku Grenobl.

Potencijalni donor je Amirova supruga Hajrija-Hajra, koja je bez razmišljanja odlučila da donira bubreg svom mužu. E, to se zove ljubav.

Udruženje poljoprivrednika "Agrarija" Kozarac, na čelu sa Islamom Melkićem-Kićom znaju za Amirov slučaj, on je njihov član od osnivanja udruženja i odlučili su da pokrenu akciju prikupljanja novčanih sredstava za Amira, transplantaciju bubrega.
Akciji se pridružuje i Fond solidarnosti IZ Kozarac.
Oni ovim putem pozivaju društvena i privatna preduzeća, domaće i strane humanitarne organizacije, kao i sve ljude dobre volje iz domovine i dijaspore da Amiru doniraju novac, kako bi on otišao u Francusku na transplantaciju.

Dodatne informacije mogu se dobiti putem telefona 00 387 (0) 62087832.

Svima, koji pomognu, Amir i njegova porodica unaprijed se od srca zahvaljuju.

Novac se može uplatiti na žiroračune, koji se mogu vidjeti na fotografijama ispod.

Pomozimo Amiru!

Nijaz-Caja Huremović

Ili na:

Fond Solidarnosti IZ Kozarac

IBAN BA395620078058221026
Swift code: RAZBBA22.

 

 


Postovani Nijaze,

Hvala mnogo na predivnim prilozima i fotografijama kojima nas uvijek obradujes. Sve ovo sto radite danas, trag je koji ostavljate za sobom, a koji ce jednoga dana pripadati kozarackoj arhivi. Svaki put imam osjecaj da sam prosla kroz nas dragi Kozarac i zavirila pomalo u svaki njegov sokak. Vrijeme prebrzo leti, a u toj neuhvatljivoj brzini zaboravimo koliko je svaki trenutak vazan i kako ga trebamo cijeniti i po mogucnosti zabiljeziti.

Kako su govorili nasi stari, "Danas jesmo, sutra nismo.." U ovozemljskoj trci koja se sve vise pretvara u borbu za meterijalne stvari koje dominiraju, veoma se rijetko nadje vremena za dusu i cesto znacaj malih, obicnih stvari spoznamo tek kada ih pocnemo gubiti. U sustini zivimo samo za danas, jer proslost ne mozemo promijeniti, a buducnost i njenu tajnu ne mozemo unaprijed spoznati.
Vec smo to jednom iskusili na svojoj kozi, u proteklom ratu, kada smo tako brzo izgubili ono sto smo godinama sticali, a najgore od svega je gubitak ljudskih zivota.

26.04.2014
Semira Jakupovic