Izdvajamo

U prostorijama Bosanske kuće u Birminghamu podijeljena su uvjerenja učenicima bosanskohercegovačke dopunske škole Birmingham te završna svjedočanstva maturantima.

 Dodjelu uvjerenja i svjedočanstava je uveličao NJ.E Vanja Filipović, Ambasador BiH u Londonu, obrativši se svima prigodnim riječima te je lično uručio svjedočanstva i nagrade . U očima učitelja, roditelja, kolega i svih prisutnih se mogao vidjeti ponos i sreća zbog svih učenika, koji su skoro sve svoje slobodne subotnje dane proveli u klupama bh.dopunske škole kako bi naučili maternji jezik i sačuvali kulturni identitet od zaborava, ali i međusobno se družili i igrali.

Učenici koji su dobili uvjerenja su: Bahtagić Neyla, Bahtagić Alem,Bešić Elma, Bešić Amna, Bolić Emina, Bolić Ajša, Bolić Ćazim, Ćatibušić Rijad, Ćatibušić Aldin, Cerić Faris, Dedić Adna, Dergić Amila, Durmišević Elma, Forić Sabaheta, Gološ Zara, Gološ Ishak, Hadžović Tara, Gološ Alem,Halvadžić Amer, Halvadžić Lejla, Imamović Kerim, Isić Benjamin, Musić Rasim, Zlomužica Harun, Solaković Jasmina, Durmišević Amila, Fawzi Mae, Šadić Ariyan, Halilović Selma, Moro Stella, Moro Francesca, Adilović Lamiya, Adilović Almedina, Dedić Hamza, Vunić Almedin.

 

Okupljanje je bila izvanredna prilika da se ujedno i oprostimo od naših maturanata, koji su nakon 8 godina provedenih u školi, zaslužili svoja svjedočanstva. Ovom prilikom maturantima su uručene nagrade i priznanja.

Unatoč svim izazovima s kojima su se suočavali u ovih osam godina, slobodno možemo reći da su svoju etapu putovanja kroz bh.dopunsku školu završili uspješno noseći sa sobom nezaboravne trenutke i uspomene.

 Vjerujemo da su učitelji i koordinatori dali sve od sebe kako bi ove divne već odrasle sada osobe pripremili za mnogo veće izazove u budućnosti. Maturanti su također iskoristili priliku da se oproste sa svojom dragom učiteljima Azrom Bašić, Eldinom Bolić i Emirom Bolić uručivši cvijeće i skromne poklone pažnje. Ovogodišnji maturanti su: Sabit Forić, Hana Cerić, Rayan Hadžović, Benjamin Zlomužica i Tarik Bektić.

 Dragi maturanti, ne dopustite da bilo šta naruši vaš integritet i dupli kulturni identitet koje ste pažljivo njegovali godinama. Budite ustrajni, ljubazni i velikodušni prema svima na vašem putu ka budućem uspjehu.

Sanjajte velike snove, ostanite optimisti te Vam želimo svu sreću u daljnjem školovanju i životu.

Hvala Vam za sve lijepe trenutke. Nedostajat ćete nam…

 


Bosnia UK Network

29. februara i 1. marta 1992. godine je održan referendum o nezavisnosti Republike Bosne i Hercegovine, na koji je izašlo oko 64% građana RBiH s pravom glasa i njih 99% je glasalo ZA nezavisnu i suverenu BiH, državu ravnopravnih građana i naroda.