Izdvajamo

U danasnja teska ekonomska i socijalna vremena, kada veliki broj mladih, a nazalost i onih starijih, svoju buducnost vide jedino u napustanju domovine Bosne i Hercegovine, tesko je u moru problema pronaci i pokazati uspjesne primjere i pozitivne price.

Ne da ih nema, ima ih svakako ali cesto puta i kada se pronadju i predstave, pored mnogobrojnih sokantnih i drugi informacija bivaju slabo primjecene i nazalost slabo cijenjene kao primjer kako i na koji nacin se moze biti dobar, pozitivan i uspjesan i u ovoj napacenoj i korumpiranoj drzavi.

Jedan od svijetlih primjera, koji poput svjetionika osigurava siguran put u danasnjem nemirnom moru iskusenja i smutnji, jeste svakako nas Kozarcanin Nedzad Necko Alic:

"U ovoj novoj godini želim da moji pravi prijatelji ostanu kakvi jesu, te da ih steknem još puno više, to je nešto što teško nađeš a lako možeš da izgubiš. Prijatelji u kojima možemo potražiti najveću podršku. Znamo da će ostati uz nas nevažno kamo nas vodio naš lični put. Naravno i njima želim sve najbolje kao i sebi u ovoj novoj godini." Šerif Jaskić - Hifo