Izdvajamo

Prelijepa romantična priča, puna ljubavi, razumjevanja, vjere u zajednički život… dolazi nam iz Švicarske.

Naime, kako je na svom Facebook profilu objavio Eso Balić, istaknuti estradni umjetnik i veliki humanista, u subotu simpatični Ervin zaprosio svoju izabranicu Ninu na jedan nesvakidašnji način.

Buduća mlada, kako opisuje Balić, nije ni znala šta je čeka na malom aerodromu u Lüpfig. Kada je izašla iz aviona, dočekao ju je njen voljeni Ervin u društvu rodbine I prijetelja. Prizor koji je bio ispred nje – malo je reći da ju je pozitivno šokirao.

Sve što je mogla reći kada ih je sve vidjela bilo je jedino – DA!

 

Ja kao njegov dajđa i sva ostala rodbina bili smo baš sretni taj dan. Želim im sretan, blagodaran i berićetli život i u rahatluku da im vjenčanje i svadba prođu – napisao je Balić zahvaljujući se Risku i Anelu “Naše vjenčanje” za veliku foto podršku.


hayat.ba

Paradoks našeg vremena!

Naučili smo kako da preživljavamo, ali ne i kako da živimo. Dodajemo godine životu, ali ne i život godinama.

"Paradoks našeg vremena je da imamo veće zgrade, ali kraće živce; šire puteve, ali uže vidike; trošimo više, a imamo manje; kupujemo više, uživamo manje. Imamo veće kuće, a manje porodice; više udobnosti, a manje vremena; imamo više diploma, ali manje razuma; više znanja, a manje rasuđivanja; više stručnjaka, a još više problema; više znanja u medicini, a sve manje zdravlja.

Kaže Uzvišeni: “Znajte da život na ovom svijetu nije drugo do igra, i razonoda, i uljepšavanje, i međusobno hvalisanje i nadmetanje imecima i brojem djece! Primjer za to je bilje čiji rast poslije kiše oduševljava nevjernike, ono zatim buja, ali ga poslije vidiš požutjela, da bi se na kraju skršilo. A na onom svijetu je teška patnja i Allahov oprost i zadovoljstvo; život na ovom svijetu je samo varljivo naslađivanje.” (El-Hadid, 20.)

#Lijepa_riječ