Izdvajamo

J A V N I K O N K U R S
za dodjelu stipendija Grada Prijedor učenicima srednjih škola za školsku 2020/2021.godinu

Svaki kandidat prijavu može podnijeti po samo jednom osnovu, pod uslovom da se već ne stipendira iz drugih javnih izvora.

Na stipendije prema socijalnom statusu pravo mogu ostvariti djeca poginulih boraca i RVI od prve do pete kategorije, djeca bez oba roditelja, djeca samohranih roditelja, djeca čiji su jedan ili oba roditelja nezaposleni i sa utvrđenim socijalnim statusom, djeca sa invaliditetom koja su korisnici prava na tuđu njegu i pomoć, djeca iz porodica sa četvoro ili više djece i djeca roditelja sa statusom civilne žrtva rata ili koja su i sama civilne žrtve rata.

Za stipendije za deficitarna zanimanja mogu konkurisati đaci sa prosjekom ocjena 3,50 i više, koji se školuju za tehničare informacionih tehnologija, mehatronike, elektroenergetike i CNC tehnologije, te budući auto-električari, auto-mehaničari, varioci i obrađivači metala rezanjem, dok stipendije za uspjeh u školi mogu ostvariti odlikaši.

http://www.prijedorgrad.org/files/sadrzaj/S10123_Javni%20konkurs%20za%20dodjelus%20stipendija%20ucenicima%20202021.pdf

http://www.prijedorgrad.org/files/sadrzaj/S10124_Prijavni%20obrazac%20socijalni%20status.pdf

http://www.prijedorgrad.org/files/sadrzaj/S10125_Prijavni%20obrazac%20deficitarno%20zanimanje.pdf

http://www.prijedorgrad.org/files/sadrzaj/S10126_Prijavni%20obrazac%20uspjeh%20u%20skoli.pdf

 


Draga braćo i sestre, vama poručujem da se nikoga osim Uzvišenog Allaha ne bojite i da istinu ni od koga ne krijete, već je svim ljudima oko sebe uporno govorite. Ne sjećajte se šehida svojih samo učenjima Kur'ana i dova, već ih se sjećajte vašim svjedočenjima o njihovoj nevinosti i komšijskoj krvoločnosti. Sjećajte ih se upiranjem prsta u njihove ubice. Sjećajte ih se svjedočenjem na sudovima. Sjećajte ih se tako što ćete djecu i unučad svoju učiti ko ih je ubio. Čuvajte ova polja koja su krvlju njihovom natopljena. Čuvajte ovu planinu po kojoj su kosti njihove rasijane. Čuvajte državu Bosnu i Hercegovinu zbog koje su oni ubijani. Budite ponosni na vjeru svoju čistu, naciju svoju hiljadugodišnju, jezik svoj bosanski! Budite ponosni na šehide svoje, bilo one koji su svoje živote izgubili nakon agresorskog upada ili one što se boriše u redovima armije Republike Bosne i Hercegovine.

Mr. Amir ef Mahić
25.05.2017. god.