Izdvajamo

Povodom nastupanja mjeseca rebiu-l-evvela, mjeseca rođenja posljednjeg poslanika Muhammeda a.s., i povodeći se za hadisom u kojem Božiji poslanik, s.a.v.s. kaže: “Ako musliman zasadi voćku, pa sa nje budu jeli ptice, čovjek ili životinja, to mu se računa kao sadaka”, danas je”Mreža mladih” MIZ Kozarac zasadila sadnice ukrasnog drveća na šehidskom mezarju u Kamičanima.

 

“Let’s Do It”- milion sadnica za 1 dan je akcija sadnje drveća koju “Let’s Do It” tim BIH provodi svake godine sa ciljem povećanja svijesti naših građana o važnosti sadnje drveća za čovjeka i višestrukoj koristi po okolinu.

Partneri i prijatelji naše aktivnosti su EU Info Centar i Delgacija Evropske unije u BIH, koji su obezbjedili sadnice i sav dodatni materijal za sadnju.

 

 Zahvaljujemo se našoj vrijednoj omladini koja je učestvovala u ovom harli projektu, a posebno našim incijatorima ove akcije mladom bračnom paru, našim članovima Aliji i Medini Nukić, moleći Allaha dž.š., da nam ovo hairli djelo upiše kao trajnu sadaku i da bude od koristi budućim generacijama, a našim šehidima da Gospodar Svemogući podari deredže šehidske.

Amin!

Ajdin ef. Hrnić, koordinator "Mreže mladih" MIZ Kozarac

"Mi smi pripadnici Srpskog naroda i osuđujemo kompletno etničko čišćenje i zločine koje su počinili zločinci iz našeg naroda. Mi se zalažemo za zajednički život i Bosnu i Hercegovinu i želim da naša djeca žive zajedni sa svim našim narodima u BiH. Ja sam Klaudija Pecalj i rodom sam iz Zenice, a moj muž je Milan Pecalj. Husein Ališić je napisao knjigu na engleskom jeziku i u toj knjizi piše o mom mužu. Za vrijeme rata, Husein je živio u Banja Luci i moj muž je sve naše dokumente dao njemu da bi on izašao sa svojom porodicom vani. Milan je čuvao Huseinovog brata koji je bio pretučen i nije se bojao da pomogne prijatelju Bošnjaku.
Ja sam rođena u Zenici među Hrvatskim i Bošnjačkim narodom i žao mi je za sve što se desilo u ratu, jer ja želim da živimo sa svim narodima u Bosni i Hercegovini". Kazali su nam Klaudija i Milan Pecalj, pripadnici Srpskog naroda iz Donjih Garevaca.

26.05.2017. god.