Izdvajamo

Povodom nastupanja mjeseca rebiu-l-evvela, mjeseca rođenja posljednjeg poslanika Muhammeda a.s., i povodeći se za hadisom u kojem Božiji poslanik, s.a.v.s. kaže: “Ako musliman zasadi voćku, pa sa nje budu jeli ptice, čovjek ili životinja, to mu se računa kao sadaka”, danas je”Mreža mladih” MIZ Kozarac zasadila sadnice ukrasnog drveća na šehidskom mezarju u Kamičanima.

 

“Let’s Do It”- milion sadnica za 1 dan je akcija sadnje drveća koju “Let’s Do It” tim BIH provodi svake godine sa ciljem povećanja svijesti naših građana o važnosti sadnje drveća za čovjeka i višestrukoj koristi po okolinu.

Partneri i prijatelji naše aktivnosti su EU Info Centar i Delgacija Evropske unije u BIH, koji su obezbjedili sadnice i sav dodatni materijal za sadnju.

 

 Zahvaljujemo se našoj vrijednoj omladini koja je učestvovala u ovom harli projektu, a posebno našim incijatorima ove akcije mladom bračnom paru, našim članovima Aliji i Medini Nukić, moleći Allaha dž.š., da nam ovo hairli djelo upiše kao trajnu sadaku i da bude od koristi budućim generacijama, a našim šehidima da Gospodar Svemogući podari deredže šehidske.

Amin!

Ajdin ef. Hrnić, koordinator "Mreže mladih" MIZ Kozarac

Ne! Nećemo više biti kao bolesnici koji će u tišini i lažnoj finoći popustiti svima i dati Bogu dušu."

"Radikalan sam! Opasan sam!
- Radikalan sam protiv svih radikalnih planova za uništenje mog naroda, moje vjere i moje kulture.
- Opasan sam za sve zavjere i sve subjekte koji rade o glavi meni i mom narodu, mojoj vjeri i mojoj kulturi."

Muftija Muamer ef. Zukorlić