Izdvajamo

Povodom nastupanja mjeseca rebiu-l-evvela, mjeseca rođenja posljednjeg poslanika Muhammeda a.s., i povodeći se za hadisom u kojem Božiji poslanik, s.a.v.s. kaže: “Ako musliman zasadi voćku, pa sa nje budu jeli ptice, čovjek ili životinja, to mu se računa kao sadaka”, danas je”Mreža mladih” MIZ Kozarac zasadila sadnice ukrasnog drveća na šehidskom mezarju u Kamičanima.

 

“Let’s Do It”- milion sadnica za 1 dan je akcija sadnje drveća koju “Let’s Do It” tim BIH provodi svake godine sa ciljem povećanja svijesti naših građana o važnosti sadnje drveća za čovjeka i višestrukoj koristi po okolinu.

Partneri i prijatelji naše aktivnosti su EU Info Centar i Delgacija Evropske unije u BIH, koji su obezbjedili sadnice i sav dodatni materijal za sadnju.

 

 Zahvaljujemo se našoj vrijednoj omladini koja je učestvovala u ovom harli projektu, a posebno našim incijatorima ove akcije mladom bračnom paru, našim članovima Aliji i Medini Nukić, moleći Allaha dž.š., da nam ovo hairli djelo upiše kao trajnu sadaku i da bude od koristi budućim generacijama, a našim šehidima da Gospodar Svemogući podari deredže šehidske.

Amin!

Ajdin ef. Hrnić, koordinator "Mreže mladih" MIZ Kozarac


Hoce li ikad oprostiti,

Beco i Sadeta Medunjanin, ko smije oprostiti u ime njihovog Harisa, Ko ce oprostiti umjesto nastavnica: Velide i Asime Mahmuljin, hoce li im ikad oprostiti moj jaran Kockar ili moj Braco, ko ce im oprostiti u ime Damira Blaževica -Kroke, Hasana Mujicica Didinog, Brace i Mirse Bejdinih sinova, Zile i Ilkana iz Kozaruše, Muamera Kulenovica, Zoke i Ante Murgica, Mensurke Poljak i Majde Zulic, Ko ce oprostiti u ime Salke Sinanagica-Žutog ili u ime Ermina i Hirzada Bešica il’ Ademovic Emira, Hoce li iko smjeti oprostiti u ime Ekrema, Nedada i Velida, sinova Muhameda ef. Bešica, ili u ime trojice sinova majke Mejre ili trojice sinova majke Redžepe Oruc, ili trojice sinova Subhe Alic, njenog Zice, Zilhe i Bahrije ili Mehinih Ene i Ekrema, ko može oprostiti u ime šestorice Forica ili kompletne porodice Taiba Forica, ko u ime Eniza Blaževica koji je živ zapaljen u Kozarcu. Ko ce oprostiti u ime svih onih nevino pobijenih cijih se imena ne mogu sjetiti u ovom trenu?