Izdvajamo

Prateći svjetske trendove iz oblasti komunikacija, agencija Mark IN iz Sarajeva pokrenula je kreiranje prvog mobilnog turističkog vodiča Bosne i Hercegovine. Ova mobilna aplikacija pod nazivom "BH Navigator" po prvi put turističku ponudu naše zemlje stavlja u ruke korisnika najpopularnijeg telefona na svijetu - Appleovog iPhonea.

"BH Navigator" prvenstveno je namijenjen stranim turistima zapadne Evrope i američkog kontinenta, ali i milionskoj bh. dijaspori, te domaćim turistima. Koncept vodiča zasnovan je na aplikaciji koja na vrlo jednostavan i pregledan način korisnicima iPhone-telefona pruža uvid i preporuke vezano za turističku ponudu Bosne i Hercegovine. Sama ponuda bit će razvrstana po kategorijama, kao što su kultura i umjetnost, smještaj, hrana i piće, barovi i klubovi, šoping, banke, apoteke, prevoz itd.

Dostupna na engleskom i bosanskom jeziku, aplikacija će za krajnjeg korisnika biti potpuno besplatna, te nakon prvog downloada njeno korištenje ne zahtjeva internetsku konekciju, što omogućava njeno korištenje bilo gdje, bilo kada i u bilo kojoj situaciji.

Prema podacima AdMob statističkog servisa za marketing na mobilnim telefonima, Apple iPhone najpopularniji je telefon u svijetu, čiji je udio u prodaji u decembru 2009 godine činio čak 79,5% kompletne prodaje mobilnih telefona u zapadnoj Evropi, a u istočnoj 50,1%.

"Ova mobilna aplikacija prvi put će turističku ponudu naše zemlje učiniti dostupnom za više od 50 miliona korisnika iPhonea širom svijeta. Uskoro ćemo uputiti poziv za upis sadržaja u aplikaciju svima onima koji smatraju da trebaju biti uvršteni u turističku ponudu regija Banje Luke, Sarajeva i Mostara. U drugoj fazi nastojat ćemo proširiti sadržaj i na druge gradove i regije naše zemlje, kako bi pokazali bogatstva kojim ova zemlja zaista obiluje", rekao je Boris Cigler, direktor agencije Mark IN.

izvor: Sarajevo-x.com

Samo oni koji se plaše da zauzmu neki stav u životu, prihvataju na sebe ulogu dobre duše. Uvijek je neuporedivo lakše vjerovati u sopstvenu dobrotu, nego se sukobiti sa drugima i boriti se za svoja prava. Sigurno je lakše otrpjeti uvredu ne uzvrativši je, nego smoći hrabrost i upustiti se u borbu sa jačim od sebe; uvijek možemo reči da nas bačeni kamen nije pogodio, a onda tek noću, u samoći, oplakivati, svoj kukavičluk... Trgni se čovječe.