Izdvajamo

Nova Građanska Inicijativa KozaracPoštovani građani,

Koristimo priliku da vam se još jednom obratimo,  kako bi kraćim osvrtom vezanim za naše prethodne i buduće aktivnosti, otklonili nejasnoće koje se javljaju zbog naše odluke da na Izbore u oktobru ipak izađemo zajedno sa SDP - Socijaldemokratskom partijom Bosne i Hercegovine na nivou izbornih jedinica broj 1 (jedan).

Jedan od razloga zbog kojih je Nova građanska inicijativa Kozarac tražila partnera za ove Izbore bio je i naše slabo materijalno stanje, ali osim ovog razloga ideja vodilja nam je bila i onaj stalni vapaj potencijalnih birača na području Kozarca (pa čak i općine Prijedor) za udruživanjem više političkih subjekata kako bi se izabrali što kvalitetniji kadrovi sa našeg terena i kako bi rasipanje glasova onih koji se odazovu na izbore bio što manji.

Sve ovo nas je ponukalo da jos u februaru 2010. godine pokrenemo razgovore sa „velikim“ strankama u Bosni i Hercegovini. Od opštinskih prijedorskih organizacija Stranke demokratske akcije i Stranke za Bosnu i Hercegovinu dobijam „glat“ negativne odgovore, uz njihovu konstataciju da oni na ove Izbore izlaze samostalno i da im ne pada na pamet da sa nama idu u nekakve zajedničke nastupe.

Kada je u pitanju naš razgovor sa SDP BIH, rezultat tog razgovora je kvalitetan sporazum potpisan između NGI KOZARAC i Regionalne organizacije SDP BIH, vezan za zajednički nastup na Općim izborima 2010. godine. Potpisanim sporazumom NGI KOZARAC zadržava svoj integritet i političko djelovanje, uz dogovor da na listama SDP BIH budu kandidati – kadrovi naše stranke. Pet politika SDP BIH se u mnogim stavovima poklapaju i sa našim političkim stavovima, kada je u pitanju izlazak iz trenutno veoma loše političke situacije u Bosni i Hercegovini. Promjene je moguće izvesti jedino sa novim snagama, a za to je ipak najbolji partner najjača opziciona stranka u Bosni i Hercegovini, koja je pozitivno ocijenila i naše nastojanje i na ovom području prihvatila jednu „malu“ stranku za partnera.

Naši trenutno najkvaliteniji kadrovi se nalaze na kandidatskim listama SDP BIH i to:
-    Gospođa Zinajda Mahmuljin je na rednom broju 2 (dva) na listi za Narodnu skupštinu RS-a
-    Gospodin Teufik Kulašić – Arči se nalazi na rednom broju 4 (četiri) na listi za Zastupnički dom Parlementarne skupštine Bosne i Hercegovine iz RS-a.

Želimo ovom prilikom da osudimo sve poteze u predizbornoj kampanji koji ostavljaju veliku ljagu na demokratsko življenje u našem Kozarcu. Život teče i do izbora i poslije izbora i svi zajedno trebamo da radimo na poboljšanju uslova za život u našem malom mjestu i šire i nesmijemo dozvoliti da se dobronamjerne posjete u naše mjesto gledaju na taj način da su nam neki dobro došli, a nekima bi neki čak htjeli zabraniti i dolazak, iako isti dolaze da bi odali počast našim ubijenim 1992-1995 godine. Nije mala stvar za naše malo mjesto da u kratko vrijeme ono bude posjećeno od tako značajnih i cijenjenih ličnosti, kako iz Bosne i Hercegovine, tako i van nje.


S poštovanjem,

Predsjedništvo NGI KOZARAC
Kozarac, 21.09.2010. godine


Svaka cast po kojzna koji put Caja tvoje ime treba zapisati zlatnim slovima i na ulaz u pijacu staviti naslov. LEGENDA KOZARACKOG CETVRTKA jer si to do sad zasluzio. DESETKA

Leka Ibric Mehmedagic
Četvrtak 01. Septembar 2016.