Izdvajamo

Fond SolidarnostiMedžlis IZ Kozarac raspisuje: Konkurs za dodjelu stipendija redovnim studentima visokoškolskih ustanova i učenicima srednjih škola za akademsku 2010./2011. godinu

Stipendiju može dobiti student ili učenik sa područja Kozarca koji studira ili pohađa neku od škola u Bosni i Hercegovini, pod uvjetom: da ne prima od druge institucije ili kreditera, kredit ili stipendiju i da ne ponavlja godinu studija/školovanja.
Stipendija se dodjeljuje za tekuću akademsku/školsku godinu u deset jednakih, bespovratnih iznosa od 100,00 KM. Lista kandidata za dodjelu stipendija će biti sačinjena na osnovu ostvarenog broja bodova po slijedećim kriterijima: ostvareni uspjeh, godina studija ili školovanja, te socijalno-ekonomska situacija.


Uz prijavu za dobivanje stipendija treba priložiti sljedeće dokumente:

- molbu za dodjelu stipendije
- ovjerenu kopiju lične karte kandidata za stipendiju i roditelja
- potvrdu o upisu godine kao redovan student prvi put
- svjedočanstva I - IV razreda srednje škole (za studenta prve godine)
- svjedočanstva od proteklih školskih godina(za učenike srednjih škola)
- diplomu ili potvrdu učenika generacije (za one koji je imaju)
- potvrdu sa ocjenama o položenim ispitima i izvedenom prosječnom ocjenom
- kućnu listu i za svakog punoljetnog člana domaćinstva potvrdu o primanjima ili potvrdu o nezaposlenosti ili druga adekvatna potvrda o imovinskom stanju.

Konkurs ostaje otvoren 20 dana od dana objavljivanja. Prijave na konkurs sa potrebnom dokumentacijom dostaviti u prostorije MIZ Kozarac. Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje. Prednost će imati šehidska djeca i studenti!

Kozarac, 06. 10. 2010. godine

 

Zakon o fotografisanju

Malo ponavljanja gradiva o tome što je dozvoljeno, a što nije, po pitanju fotografiranja:

Opširnije...