Izdvajamo

Zadnjih desat dana građani kozaračke regije pokazali su humanost, donirajući sredstva za pomoć porodicama koje su izgubile krov nad glavom u zemljotresu koji je zahvatio i Bosansku Kostajnicu. U organizaciji Udruženja poljoprivrednih proizvođaća AGRARIJA Kozarac, na čelu sa Islamom Melkićem-Kićom, prikupljana je pomoć u prehrambenim proizvodima i novčanim sredstvima. Na taj način su htjeli da pokažu da građani Kostajnice koja je puno stradala nisu zaboravljeni.
Prikupljeno je dosta prehrambenih proizvoda u marketu Gulaš i koji su spakovani u 66 paketa, a svaki je vrijedan oko 52 KM. Prijatelji zavičaja su donirali još dva paketa. Takođe prikupljeno je 2500 KM i 25o Eura novčanih sredstava.

Ispod su spiskovi donatora novčanih sredstava, a koje nisam prošli četvrtak objavio

Predstavnici AGRARUIJE čelu sa Islamom Melkićem-Kićom su juče 13.01.2021., sa dva kombija Agroherc Trnjanin i Dany Jakupović, odvezli pakete i uz pomoć predstavnika Merhameta iz Kostajnice, podjelili pakete i novčana sredstva od kuće do kuće.

"Agrarija kozarac je među prvim udruženjima i humanitarnim organizacijama zainterseovala se za dešavanja u Kostajnici nakon zemljotresa 29.decembra prošle godine. Došli su ovdje, vidjeli faktičko stanje, šta se dogodilo kakve su štete, šta je to što je ovdje našem narodu potrebno. Organizovali su akciju u Kozarcu "Kozarac za Kostajnicu". Zahvaljujem se ispred Medžlisa IZ i Merhameta Kostajnice svim učesnicima ove akcije" kazao nam je Glavni imam Haris ef Ahmić.

Na kraju Kićo je dodao, "Neka sav svijet vidi kako su kozarčani složni kad treba nekom pomoći i da su najmerhametlija raja na svijetu".

Nijaz-Caja Huremović

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

... I kao uvijek, naša dijaspora stupa na scenu, ona koja na svojim plećima već godinama vuče ovu zemlju i neda da propadne. Poznati i nepoznati ljudi javljaju se...