Izdvajamo

Prije ne punih mjesec dana najvili smo, na ovoj istoj stranici, proslavu dana zena  u mjestu Heerlen u Holandiji.Festa je bila, a oni koji su zabavljali raju na festi su Zijo Kasumovic i njegova ljepsa polovica Samira. Ovaj par vjerujem vec poznat Kozarcanima, organizuje ovakve i slicne feste po Holandiji.

Zijo je postao prepoznatljiv i po njegovom mini cd-u i hitom " Znam sta mi treba". Kako je bilo na ovoj festi,  Zijo mi je poslao par fotografija, pa da se i mi uvjerimo.

Gledajuci ove fotografije, bilo je veselo, a nadam se da ce gosti ove feste svojim komentarima jos ponesto da nam ispricaju. Javite se svojim konentarima, kazite svoje misljenje i utiske.

Pozdrav ia svee snage

Nijaz

 

Hoce li ikad oprostiti,

Beco i Sadeta Medunjanin, ko smije oprostiti u ime njihovog Harisa, Ko ce oprostiti umjesto nastavnica: Velide i Asime Mahmuljin, hoce li im ikad oprostiti moj jaran Kockar ili moj Braco, ko ce im oprostiti u ime Damira Blaževica -Kroke, Hasana Mujicica Didinog, Brace i Mirse Bejdinih sinova, Zile i Ilkana iz Kozaruše, Muamera Kulenovica, Zoke i Ante Murgica, Mensurke Poljak i Majde Zulic, Ko ce oprostiti u ime Salke Sinanagica-Žutog ili u ime Ermina i Hirzada Bešica il’ Ademovic Emira, Hoce li iko smjeti oprostiti u ime Ekrema, Nedada i Velida, sinova Muhameda ef. Bešica, ili u ime trojice sinova majke Mejre ili trojice sinova majke Redžepe Oruc, ili trojice sinova Subhe Alic, njenog Zice, Zilhe i Bahrije ili Mehinih Ene i Ekrema, ko može oprostiti u ime šestorice Forica ili kompletne porodice Taiba Forica, ko u ime Eniza Blaževica koji je živ zapaljen u Kozarcu. Ko ce oprostiti u ime svih onih nevino pobijenih cijih se imena ne mogu sjetiti u ovom trenu?