Izdvajamo

Obavještavamo rodbinu, prijatelje i komšije da se u 64. godini života na Ahiret preselio:

KENJAR (Ibrahima) ADEM

1947 – 2011


DŽENAZA ĆE SE KLANJATI U PONEDJELJAK, 28. 03. 2011. GODINE, U 13.00 SATI, POSLIJE PODNE NAMAZA ISPRED ŠEHIDSKE DŽAMIJE U KAMIČANIMA. UKOP ĆE SE OBAVITI NA MEZARJU U KAMIČANIMA.OŽALOŠĆENI: supruga, sinovi, kćer, brat, sestre, zetovi, snahe, rodbina, prijatelji, komšije, džemat Kamičani.

"Mi smi pripadnici Srpskog naroda i osuđujemo kompletno etničko čišćenje i zločine koje su počinili zločinci iz našeg naroda. Mi se zalažemo za zajednički život i Bosnu i Hercegovinu i želim da naša djeca žive zajedni sa svim našim narodima u BiH. Ja sam Klaudija Pecalj i rodom sam iz Zenice, a moj muž je Milan Pecalj. Husein Ališić je napisao knjigu na engleskom jeziku i u toj knjizi piše o mom mužu. Za vrijeme rata, Husein je živio u Banja Luci i moj muž je sve naše dokumente dao njemu da bi on izašao sa svojom porodicom vani. Milan je čuvao Huseinovog brata koji je bio pretučen i nije se bojao da pomogne prijatelju Bošnjaku.
Ja sam rođena u Zenici među Hrvatskim i Bošnjačkim narodom i žao mi je za sve što se desilo u ratu, jer ja želim da živimo sa svim narodima u Bosni i Hercegovini". Kazali su nam Klaudija i Milan Pecalj, pripadnici Srpskog naroda iz Donjih Garevaca.

26.05.2017. god.