Izdvajamo

 

Rođeni Kozarčanin imao priliku popričati sa Mark Rutteom

Ćamil Dergić, Bosanac s privremenom adresom u Amsterdamu imao je protekli vikend nesvakidašnju priliku da sjedne i kratko popriča s Markom Rutteom, premijerom Vlade Holandije.

Rođeni Kozarčanin bio je ugodno iznenađen susretljivošću holandskog premijera, koji je u opuštenoj atmosferi, bez tjelohranitelja sjedio na jednoj gradskoj terasi uživajući u proljetnom suncu i spontano prihvatio razgovor kao i zajedničku fotografiju što je Ćamil rado podijelio na društvenim mrežama.

– Krenuo sam iz stana prema autu parkiranom preko puta kafića gdje sam ugledao premijera Ruttea. Odlučio sam prići, pozdraviti se, pitati za zajedničku fotografiju, što je on rado prihvatio, a malo smo i popričali. On je toliko spontan čovjek da je, recimo, započeo priču o autima jer je vidio da sam digao haubu prije toga kada sam provjeravao ulje – rekao je Dergić za "Dnevni avaz".

Kako kaže, Rutte mu je rekao da ga malo zeza kaiš za klimu u njegovom 'Volvu'.

- Eto, toliko je čovjek prirodan i jednostavan, pokazao je lice normalnog čovjeka što osvaja i plijeni ljude - rekao je Dergić, polaskan iznenadnim susretom s premijerom Holandije.

Ćamil se nedavno vratio iz Kozarca gdje je priveo kraju radove na novoj kući. U rodnom gradiću je u porodičnim posjetama svake godine po nekoliko puta, a često organizira i učestvuje u humanitarnim akcijama za Prijedor i Kozarac.

Avaz

Ali eto život je kao rijeka, tece i ne zaustavlja se.