Izdvajamo

 

Protekla dva vikenda, uprkos lošem vremenu (predhodni vikend), u kozaračkim naseljima održana je akcija “Čisto proljeće”.

Cilj akcije je bio pokušaj buđenja svijesti o stvaranju i važnosti gospodarenja otpadom s ciljem očuvanja okoliša i prirode.

 Čišćenje je dio akcije koju je pokrenulo Odjeljenje za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove grad Prijedor, koja je pozvala građane i organizacije da pokušaju ukloniti što veće količine ilegalno odloženog otpada.

U Kozaruši volonteri su očistili put u zaseoku Mušići (od džamije u Kozaruši prema Podgrađu)

Članice Udruženjažena Kamičani u akciji "Čisto proljeće", očistile su u okolinu Doma i Škole (Slike ispod)

 

U organizaciji MZ Kozarac čišćenje čaršije (Slike ispod)

Planinari Klekovača, te Mevla Mujagić i Samir Pidić, su očistili do Stare Pilane i Pilanu

 PK "Kozarački kamen" čistili su od Mutnika do Kozaračkog kamena

Jesmo li pokazali koliko nam je važan okoliš, priroda i koliko smo spremni učiniti za našu okolinu.

 

“Želja nam je da se Bosna i Hercegovina razvija u miru. Mi ne želimo nikakve podjele, jer je ovo naša jedina domovina za koju su se borili naši najbolji sinovi, naša sabraća i mi ćemo morati stati jednog dana pred njih i morat ćemo im kazati šta smo uradili za našu domovinu, za koju su oni dali svoje živote”, izjavio je danas u Prijedoru ministar za boračka pitanja u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine Salko Bukvarević na Svečanoj akademiji održanoj povodom 25. novembra (2016. god.), Dana državnosti Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).