Izdvajamo

 

Cijena kurbana 300,00 KM

„Mi smo ti, uistinu, mnogo dobro dali, zato se Gospodaru svome moli i kurban kolji, onaj koji tebe mrzi sigurno ce on bez spomena ostati.“ (sura El-Kevser, 1-3 ajet)
Povodom nastupajućeg Kurban Bajrama „PRIME“ d.o.o. Prijedor vrši prodaju kurbana uz sljedeće usluge:

- Klanje ovčijeg i goveđeg kurbana po islamskim propisima,
- Rasjecanje kurbana na željeni broj komada,
- Pakovanje i dostava kurbana na dogovorenu adresu,
- Dostava/podjela cijelog ili dijela kurbana, u dogovoru sa kupcem, humanitarnim organizacijama koje pomažu socijalno ugrožene i siromašne, a posebno brinu o osiguravanju hrane istima.


Sve narudžbe kurbana mogu se izvršiti na brojeve; Amir: 061/163-495 i Rifet: 062/050-966, te putem maila: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
Uplate kurbana mogu se izvršiti direktno u gotovini na blagajnu društva ili bezgotovinskom uplatom na sljedeći način:
- u zemlji: na TR broj: 555-600-00397823-28 „NOVA BANKA“ a.d. Banja Luka,
- u inostranstvu:

Paradoks našeg vremena!

Naučili smo kako da preživljavamo, ali ne i kako da živimo. Dodajemo godine životu, ali ne i život godinama.

"Paradoks našeg vremena je da imamo veće zgrade, ali kraće živce; šire puteve, ali uže vidike; trošimo više, a imamo manje; kupujemo više, uživamo manje. Imamo veće kuće, a manje porodice; više udobnosti, a manje vremena; imamo više diploma, ali manje razuma; više znanja, a manje rasuđivanja; više stručnjaka, a još više problema; više znanja u medicini, a sve manje zdravlja.

Kaže Uzvišeni: “Znajte da život na ovom svijetu nije drugo do igra, i razonoda, i uljepšavanje, i međusobno hvalisanje i nadmetanje imecima i brojem djece! Primjer za to je bilje čiji rast poslije kiše oduševljava nevjernike, ono zatim buja, ali ga poslije vidiš požutjela, da bi se na kraju skršilo. A na onom svijetu je teška patnja i Allahov oprost i zadovoljstvo; život na ovom svijetu je samo varljivo naslađivanje.” (El-Hadid, 20.)

#Lijepa_riječ