Izdvajamo

 

Islam Melkić-Kićo, predsjednik udruženja poljoprivrednih proizvođaća AGRARIJA Kozarac, do sad mnogo akcija pokrenuo sa svojim drugovima iz udruženja.
Danas treba njemu pomoć
Juče je imao nezgodu sa traktorom, blok motora je totalno puko.
Mehaničari kažu da je, za opravku potrebno oko 5000 KM
Kolege iz udruženja AGRARIJA su odlučili da pokrenu akciju za dobrovoljno prikupljanje sredstava i da se Kići popravi ili kupi drugi traktor.
Raja koji žele pomoći, novac mogu upltiti kod Almira Hrustića.
Almirov broj tel je 065536532

Postovani Nijaze,

Hvala mnogo na predivnim prilozima i fotografijama kojima nas uvijek obradujes. Sve ovo sto radite danas, trag je koji ostavljate za sobom, a koji ce jednoga dana pripadati kozarackoj arhivi. Svaki put imam osjecaj da sam prosla kroz nas dragi Kozarac i zavirila pomalo u svaki njegov sokak. Vrijeme prebrzo leti, a u toj neuhvatljivoj brzini zaboravimo koliko je svaki trenutak vazan i kako ga trebamo cijeniti i po mogucnosti zabiljeziti.

Kako su govorili nasi stari, "Danas jesmo, sutra nismo.." U ovozemljskoj trci koja se sve vise pretvara u borbu za meterijalne stvari koje dominiraju, veoma se rijetko nadje vremena za dusu i cesto znacaj malih, obicnih stvari spoznamo tek kada ih pocnemo gubiti. U sustini zivimo samo za danas, jer proslost ne mozemo promijeniti, a buducnost i njenu tajnu ne mozemo unaprijed spoznati.
Vec smo to jednom iskusili na svojoj kozi, u proteklom ratu, kada smo tako brzo izgubili ono sto smo godinama sticali, a najgore od svega je gubitak ljudskih zivota.

26.04.2014
Semira Jakupovic