Izdvajamo

 

Danas je na adresu udruženja Poljoprivrednih proizvođaća "Agragija" Kozarac stigla molaba za pomoć Amiru Deumiću, za transplataciju bubrega. Molbu objavljujemo u cijelosti.

Molba za akciju.

Ovim putem kao prvo želim da se zahvalim svim onima koji su na bilo koji način pomogli i učestvovali u prikupljanju novca za moje liječenje. U 2019 godini smo za veoma kratko vrijeme sakupili potreban iznos, naravno zahvaljujući vama.

Sa početkom Corone sve je stalo pa i moje pripreme za transplantaciju. U vremenu Corone, pretpostavljam da je večina vas i pročitala i saznala dešavanja vezana za Otvorenu mrežu. Naime, odgovorna osoba iste, Almir Čehajić Batko je uhapšen i protiv njega se vodi sudski postupak za pronevjeru novca.

Ja lično o tom nebi da komentarišem pošto za to imaju nadležne institucije. O svemu možete da pročitate više na internetu, dovoljno je da samo ukucate ime ili naziv Otvorena mreža.

Naravno, ono što mene, a i druge pacijente interesuje je šta je sa novcem koji smo uplatili za naše liječenje. Jedina informacija koju imam je da su računi blokirani i ništa više.

Nakon ublažavanja pandemije odlučio sam da sam kontaktiram profesora Lionela Rostainga u Francuskoj te da se raspitam da li ja sam mogu da se transplantiram kod njih bez posrednika. Nakon mog upita sam dobio potvrdan odgovor te informaciju šta mi je sve potrebno za to kao i cijenu transplantacije. Svu potrebnu dokumentaciju sam već imao pripremljenu koju sam i proslijedio u Francusku.

Kompletna operacija bi koštala 38.000,00 EUR-a. S obzirom da su sredstva koja sam prikupio blokirana, odnosno neznamo da li su uopšte na računu Otvorene mreže, prinuđen sam da ponovo prikupljam sredstva za transplantaciju.

Nakon kontakta sa profesorom dobio sam termin za preglede i konsultacije već od 01.12.2021. godine na klinici u Grenoble, Francuska.
Kao i prvi put, sada mi je još teže da se obratim onima koji mogu da pomognu da riješim ovaj problem. Vjerujte da svaki dan dijalize uzima svoj danak, organizam to dobro podnosi jedno vrijeme ali ne dugo.

Naravno ako se kada i dobije povrat uplaćenih sredstava HO Otvorena mreža ista će biti dalje na raspolaganju vama koji ste učestvovali u prvoj akciji, te uz vaše odobrenje i saglasnost biti realizovano po vašoj odluci.
Spreman sam, kog interesuje, da odgovorim na svako vaše pitanje vezano za prethodno prikupljena sredstva, možete da mi se obratite na mail:Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili broj telefona 062/087 832, viber ili whatsap.

Unaprijed se zahvaljujem.
Amir Deumić

"Agrarija" Kozarac poziva i apeluje još jednom da pomognemo našem sugrađaninu, našem prijatelju, komšiji, jaranu...Amiru Deumiću

UPLATE UNUTAR ZEMLJE:

Nalogoprimac: AMIR DEUMIĆ

Adresa: HRNICI, 15, KOZARAC, PRIJEDOR

Transakcijski račun : 1613000008797567

UPLATE IZ INOSTRANSTVA:

BENEFICIARY BANK: RAIFFEISEN BANK DD BOSNA I HERCEGOVINA

SWIFT CODE: RZBABA2S

BANK ADDRESS: ZMAJA OD BOSNE BB, SARAJEVO BIH

IBAN CODE: BA391613000008797567

FULL BENEFICIARY NAME: AMIR DEUMIĆ

FULL BENEFICIARY ADDRESS: HRNICI, 15, KOZARAC, PRIJEDOR

Kad smo živjeli dole u Bosni uvijek smo se veselili tom četvrtku i da idemo na pijacu i vidimo nekog od poznati, a sad zahvaljujući Caji opet se veselimo četvrtku jer nas naš dragi Caja uvijek obraduje sa novim slikama i svojim izvještajem. Veliko ti hvala i da te dragi Allah dž.š. nagradi za tvoje dobro koje činis. Veliki selam svima.

Četvrtak
Refika , 30. July 2011