Izdvajamo

 

Mustafa Ružnić, premijer Unsko-sanskog kantona sa saradnicima i predsjedavajući Skupštine USK Razim Halkić organizovali su sastanak sa predstavnicima povratnika s područja Prijedora.
Vlasti Unsko-sanskog kantona i boračke organizacije posebno podržavaju povratničku populaciju te Bošnjaci povratnici u Prijedor i okolinu uvijek mogu računati na neupitnu podršku iz Unsko-sanskog kantona, istaknuto je u razgovoru.

Dogovorene su posjete gradu Prijedoru u skorije vrijeme a prijedlog predstavnika prijedorskih povratnika je i uspostavljanje kontakta sa novoizabranim predstavnicima gradske vlasti kako bi se strateški razgovaralo o interesima povratničke populacije, projektima podrške i, prije svega, suživotu i sigurnosti povratnika na područje manjeg bh entiteta.

vladausk.ba

Al' mi moja mati nikad ne znade objasniti zašto ja sad nemam sadašnjosti a o buducnosti da i ne pricam. O prošlosti citam, ali je malo kasno, a da sam znao, da smo svi znali, da nam je receno, sad bi bezbeli kahvendisali kod Šide ili kod Saje cifuta il' pred Indeksom, Oazom ili u Trinestici, ko što su radili oni naši jarani, kojih više nema, prije dvadesetak godina. (Novembar 2011.)