Izdvajamo

Inspektor za visokotehnološki kriminalitet Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Prijedor danas je u Osnovnoj školi „Kozarac“ u Kozarcu održao predavanje za roditelje učenika na temu bezbjednosti djece u digitalnom svijetu. Tematski pripremljena predavanja održana su sa ciljem upoznavanja roditelja sa štetnim posljedicama korištenja interneta i društvenih mreža, odnosno pristupa digitalnom svijetu koje je danas sve više zatupljeno kod mladih. Neki od načina da se djeca sačuvaju od opasnosti koje sa sobom nosi upotreba digitalne tehnologije su zaštita ličnih podataka na društvenim mrežama, korištenje antivirusnih programa i drugih vidova zaštite na uređajima sa kojih se pristupa internetu, postavljanje ograničenja za pristup objavljenim fotografijama na ličnim nalozima, ograničavanje maloljetnim licima da pristupaju sajtovima za odrasle, ali i praćenje od strane roditelja kojim sadržajima maloljetno lice pristupa u digitalnom okruženju.

Kako bi se spriječilo da djeca postanu žrtve nasilja na internetu apelujemo na roditelje na veću opreznost i odgovornost kada je u pitanju omogućavanje pristupa digitalnom svijetu. Savjeti o postupanju u slučajevima susretanja sa oblicima visokotehnološkog kriminaliteta mogu se pronaći na internet stranici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske. 

PU Prinedor

Ponekad mi se cini da kad mi duša zaplace, zaplace i moja Caršija.

Cini mi se da zaplace tiho i tužna dok ljepotu pruža onim što ljepotu samo uništiti znaju. Cini mi se da cujem uzdah ptice kad na kesten sleti kraj ruševina Asker džamije u Starom gradu koje tamo više nema

Uzdahnete li i Vi ponekad ????....