Izdvajamo

Pokret Snaga domovine Snaga Domovine – Dobro došli u domovinu radi na jačanju državotvornosti u Bosni i Hercegovini kako na političkom tako i na ekonomskom planu. U tom kontekstu aktivisti ove organizacije već nekoliko mjeseci vode kampanju širom dijaspore kako bi animirali što više bosanskohercegovačkih građana da se registruju i glasaju na predstojećim oktobarskim izborima. Uz to, Snaga domovine poziva sve aktiviste iz dijaspore da se priključe i putem web stranice www.glasajmo.ba pomognu registraciju glasača.
Na zvaničnoj Facebok stranici (6) Pokret Snaga Domovine | Facebook objavili su poziv za Zoom sastanak na koji su pozvani svi zainteresirani, naravno najviše će se govoriti o dijaspori, objavu prenosimo u cjelosti:

Pozivamo vas srdačno na Zoom sastanak sa našim gostima: Jasminom Hostert, Adisom Ahmetovićem, Denisom Begićem i Ahmedom Husagićem. Drago nam je da su svi oni dali podršku našem projektu, kako bi Bosna i Hercegovina u oktobru imala jednu bolju i ljepšu perspektivu.

Snaga Domovine is inviting you to a scheduled Zoom meeting.

Join Zoom Meeting https://us02web.zoom.us/j/6094176378

Meeting ID: 609 417 6378

Zoom sastanak ‘Izbori i Dijaspora’, 04.05.22, 21:00 (europsko vrijeme).

BHDINFODESK

Hoce li ikad oprostiti,

Beco i Sadeta Medunjanin, ko smije oprostiti u ime njihovog Harisa, Ko ce oprostiti umjesto nastavnica: Velide i Asime Mahmuljin, hoce li im ikad oprostiti moj jaran Kockar ili moj Braco, ko ce im oprostiti u ime Damira Blaževica -Kroke, Hasana Mujicica Didinog, Brace i Mirse Bejdinih sinova, Zile i Ilkana iz Kozaruše, Muamera Kulenovica, Zoke i Ante Murgica, Mensurke Poljak i Majde Zulic, Ko ce oprostiti u ime Salke Sinanagica-Žutog ili u ime Ermina i Hirzada Bešica il’ Ademovic Emira, Hoce li iko smjeti oprostiti u ime Ekrema, Nedada i Velida, sinova Muhameda ef. Bešica, ili u ime trojice sinova majke Mejre ili trojice sinova majke Redžepe Oruc, ili trojice sinova Subhe Alic, njenog Zice, Zilhe i Bahrije ili Mehinih Ene i Ekrema, ko može oprostiti u ime šestorice Forica ili kompletne porodice Taiba Forica, ko u ime Eniza Blaževica koji je živ zapaljen u Kozarcu. Ko ce oprostiti u ime svih onih nevino pobijenih cijih se imena ne mogu sjetiti u ovom trenu?