Izdvajamo

 

Obavještavamo Vas da je u toku Javni poziv za subvencionisanje izgradnje solarnih sistema za vlastite potrebe na objekte indivdualnog stanovanja na području grada Prijedora te da je krajnji rok za podnošenje prijava produžen/prolongiran do 06.12.2022. godine.

Javni poziv se provodi u okviru SolarCET projekta, u saradnji sa projektom "Pokretanje okolišnog finansiranja u svrhu nisko-karbonskog urbanog razvoja" (URBANLED), koji provodi UNDP, a finansira Globalni fond za okoliš (GEF). URBANLED projekat je fokusiran na urbane sredine koje u velikoj mjeri doprinose zagađivanju okoliša, usljed neodrživog upravljanja gradskom infrastrukturom i neracionalnom potrošnjom energije. Cilj projekta je investiranje u pokretanje koncepta nisko-karbonskog urbanog razvoja u Bosni i Hercegovini kroz promociju sigurnih, čistih i zdravih gradova, uz smanjenje emisija stakleničkih gasova. Projekat se realizuje u saradnji sa Ministarstvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, Ministarstvom za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, Federalnim ministarstvom okoliša i turizma, Fondom za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske i Fondom za zaštitu okoliša Federacije BiH.

Na Javni poziv mogu se prijaviti sve zainteresovane osobe koje su vlasnici/suvlasnici stambenih objekata individualnog stanovanja, u kojima borave, na području Grada Prijedora. Podnosioci prijava mogu konkurisati za podršku - subvencionisanje ugradnje solarnog sistema za vlastite potrebe, u skladu sa uslovima definisanim Javnim pozivom.

Načelnik Odjeljenja
Rade Rosić

Doticni Ramo Besic je reko istinu. Barem ja uvijek zeljno ocekujem cetvrtak, bas iz ovog razloga. Da bi vidio ove lijepe slike iz naseg prekrasnog Kozarca, i da procitam koji haber. Moze to biti i sitnica, mozda slika ukalamljene vocke, da meni vec bude toplo oko srca. Hvala puno za ovaj trud, na slikama i haberu i samo dalje tako.

Četvrtak