Izdvajamo

Duboko potreseni bolom javljamo žalosnu vijest da je prijedorčanin (Gornja Puharska) Redžić Jasmin, na žalost, izgubio je bitku sa životom.

Da podsjetim, prije dva mjeseca Redžić Jasmin se razbolio, kašalj ga uhvatio išao doktoru otišao na bolovanje zbog upale pluća to je bila diagnoza i dva mjeseca su ga liječili antibioticima inekcijama i infuzijama ali nista se nije mjenjalo da bi se napokon porodični doktor sjetio i četvrtak 24.01.2019. ga poslao i bolnicu Prijedor tu je zadržan na liječenju. U medju vremenu isti dan u večernjim satima se stanje pogoršalo i Jasmin je završio na aparatima. Prijedorska bolnica ga šalje u Banja Luku gdje je, evo nakon 10 dana borbe izgubio bitku sa životom.


Paradoks našeg vremena!

Naučili smo kako da preživljavamo, ali ne i kako da živimo. Dodajemo godine životu, ali ne i život godinama.

"Paradoks našeg vremena je da imamo veće zgrade, ali kraće živce; šire puteve, ali uže vidike; trošimo više, a imamo manje; kupujemo više, uživamo manje. Imamo veće kuće, a manje porodice; više udobnosti, a manje vremena; imamo više diploma, ali manje razuma; više znanja, a manje rasuđivanja; više stručnjaka, a još više problema; više znanja u medicini, a sve manje zdravlja.

Kaže Uzvišeni: “Znajte da život na ovom svijetu nije drugo do igra, i razonoda, i uljepšavanje, i međusobno hvalisanje i nadmetanje imecima i brojem djece! Primjer za to je bilje čiji rast poslije kiše oduševljava nevjernike, ono zatim buja, ali ga poslije vidiš požutjela, da bi se na kraju skršilo. A na onom svijetu je teška patnja i Allahov oprost i zadovoljstvo; život na ovom svijetu je samo varljivo naslađivanje.” (El-Hadid, 20.)

#Lijepa_riječ