Izdvajamo

Duboko ožalošćeni obavještavamo rodbinu, prijatelje i poznanike da je naš dragi,

Deomić, Smail, Ismet, preselio na Ahiret, dana 21.06.2021. u 68. godini života.

Dženaza će se aBd klanjati ispred džamije u Kozaruši, u četvrtak, 24. 06. 2021. god. u 17:15 sati, poslije ikindije namaza, a ukop je na mezarju u Kozaruši.

Ožalošćeni: supruga Emina, sinovi Smail i Armin, kćerke Alma, Emina, Ismeta i Đulba, snaha, zetovi, unučadi te ostala rodbina, prijatelji i komšije.

Postovani Nijaze,

Hvala mnogo na predivnim prilozima i fotografijama kojima nas uvijek obradujes. Sve ovo sto radite danas, trag je koji ostavljate za sobom, a koji ce jednoga dana pripadati kozarackoj arhivi. Svaki put imam osjecaj da sam prosla kroz nas dragi Kozarac i zavirila pomalo u svaki njegov sokak. Vrijeme prebrzo leti, a u toj neuhvatljivoj brzini zaboravimo koliko je svaki trenutak vazan i kako ga trebamo cijeniti i po mogucnosti zabiljeziti.

Kako su govorili nasi stari, "Danas jesmo, sutra nismo.." U ovozemljskoj trci koja se sve vise pretvara u borbu za meterijalne stvari koje dominiraju, veoma se rijetko nadje vremena za dusu i cesto znacaj malih, obicnih stvari spoznamo tek kada ih pocnemo gubiti. U sustini zivimo samo za danas, jer proslost ne mozemo promijeniti, a buducnost i njenu tajnu ne mozemo unaprijed spoznati.
Vec smo to jednom iskusili na svojoj kozi, u proteklom ratu, kada smo tako brzo izgubili ono sto smo godinama sticali, a najgore od svega je gubitak ljudskih zivota.

26.04.2014
Semira Jakupovic