Izdvajamo

Pikado ili Dart je sport koji nezaustavljivo dostiže interes mnogobrojnih ljudi. Mlado ili staro, muško ili žensko na tabli ne igra veliku ulogu, onaj ko više koncentracije i treninga u igru ponese ima mnogo bolje šanse kao pobjednik da završi.

Bosna i Hercegovina ima mnogo dobrih pojedinačnih pikadista.

Djonlagić "Sanii" Sanel iz Kozarca je sakupio par najjačih, sastavio tim i krenuo 20.Augusta za Sloveniju da zastupa Bosnu i Hercegovinu na evropskom prvenstvu u elektronskom pikadu. Uz "selektora" Sanija su bili Hadžipašić Alihajder iz Cazina, Djuhić Malćo iz Prijepolja, Omerović Sinan iz Zvornika, Omerčić Vahid iz Tuzle, Hadžipašić Elvis iz Cazina i Beganović Jasmin iz Cazina koji su ponosno nosili dresove Bosne i Hercegovine.

U 7 Dana natjecanja pojedinačno a i timski su momci dostigli vrlo dobre rezultate. Momci su bili u vrlo dobroj formi ali i konkurencija je bila ogromna, ipak Bosna i Hercegovina može biti ponosna na dostignuto 5. mjesto evrope.

Sanii je napravio facebuk stranicu
"Bosna i Hercegovina Dart Federation"
na kojoj može svako da pogleda sve detalje, rezultate i slike prvenstva.

Njegova molba je da se ovo širi cijelim svjetom, kako bi dostiglo svakog bosanskog pikadistu i pomoglo ostvariti ciljeve za iduća prvenstva.

Jedan od najvažnijih ciljeva je osnovati turnire na kojim se pobjednici mogu kvalificirati na internacionalna takmičenja i zastupati bosnu i hercegovinu, ali i osnovati ženski i omladinski nacionalni tim.

Pridružite se facebuk grupi gdje možete dobiti sve informacije za budučnost.

Ako postoje firme koje bi željele naći svoje ime na dresovima igrača i pomoći ostvariti ciljeve pikadista mogu se javiti preko e-maila Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili privatne poruke na facebuku.

Bravo Dr.Brko, Jasko, Elly, Malćo, Sinćo, Boys i Sanii na postignutom 5. Mjestu evropskog prvenstva.

Mislim na moju djecu, mislim na djecu cijelog svijeta. Oni su nevini. Ne bi ih trebalo hraniti mržnjom pa da sutra postanu gori od onih koji su nam napravili toliko zla.

Ipak...Ipak treba im reci da bar znaju. Ne moraju niti da mrze niti da praštaju.

Oni to ne mogu za nas uciniti ali moraju znati da im se isto to može desiti.