Izdvajamo

Naime, nakon odluke NFSBiH da nam smanji broj traženih ulaznica, za utakmicu BiH-Belgija na Grbavici, za duplo primorani smo da uputimo „protestno“ pismo u NFSBiH, a i u neke medije.
Pišemo ovo pismo jer smo jako ljuti i ogorčeni na rad NFSBiH, zbog samih nas, naših članova i simpatizera, te i zbog ostalih navijača u BiH. Poslali smo Zahtjev na adresu saveza za 40 ulaznica, uzimajući u obzir da je velika potražnja, a dobili smo odgovor kako nam je odobreno samo 20 ulaznica uz obrazloženje da je „velika“ potražnja, te da je svima umanjen broj u šta iskreno ne vjerujemo.

Mi koji pratimo našu reprezentaciju već 15 godina, koji imamo iza sebe kilometre i kilometre pređenog puta zbog reprezentacije, koji nismo gledali da li se igra protiv Belgije, Portugala, Španije, Luxemburga ili Gibraltara, koji nismo gledali da li je hladno, toplo ili kišovito, koji nikada nisu istakli ružan transparent ili napravili neki incident, koji su pratili reprezentaciju u najvećim njenim krizama i kada nas je ukupno na stadionu bilo 1000, sada smo „zaslužili“ da nam se odobri samo 20 ulaznica.
Neka vam je na čast gospodo!!!
Da budemo jasni, mi ne tražimo besplatne karte za nas, i nikada to nismo ni tražili. Uvijek smo plaćali tražene karte po cijeni od 30 KM za istočnu tribinu stadiona Bilino Polje u Zenici, a za gostujuće utakmice i puno više, te nam to nikada nije predstavljalo problem.

Pišemo ovo kao ogorčena skupina navijača i nećemo Vas moliti, niti od Vas prositi, ali ubrzo će doći utakmice protiv „niskorazrednih“, manje kvalitetnih reprezentacija kada ćete misliti da ćemo ponovo doći i istaknuti naš prepoznatljivi transparent „Kozarac“, ali NE gospodo, nećete vidjeti više ni nas ni naš transparent jer ste nas uvrijedili kao niko i nikada do sada.

Neka Vas je sram vaše podjele ulaznica, gdje svaki sarajevski švercer dobio više ulaznica od nas. Eto Vam i ovih naših 20 ulaznica i podijelite ih svojim švercerima, dajdžama, amidžama, strinama i rođacima. Zbog moralnih razloga, zbog naših ličnih stavova, principa i kodeksa, te zbog vaše nezahvalnosti prema navijačima, BH Fantomi Kozarac neće prisustvovati utakmici protiv Belgije u Sarajevu.
Neka Vas je stid i sram vaših odluka!!!

BH Fantomi Kozarac

Samo oni koji se plaše da zauzmu neki stav u životu, prihvataju na sebe ulogu dobre duše. Uvijek je neuporedivo lakše vjerovati u sopstvenu dobrotu, nego se sukobiti sa drugima i boriti se za svoja prava. Sigurno je lakše otrpjeti uvredu ne uzvrativši je, nego smoći hrabrost i upustiti se u borbu sa jačim od sebe; uvijek možemo reči da nas bačeni kamen nije pogodio, a onda tek noću, u samoći, oplakivati, svoj kukavičluk... Trgni se čovječe.