Izdvajamo

Dana 30 i 01.07.2018. godine FK Bratstvo iz Kozarca je bilo pozvano na turnir u fudbalu koji organizuje FK Diamant iz Linza, u čijoj upravi se nalazi i nas Kozarcanin Sadmir Alic koji je bio glavni pokretač i inicajtor da FK Bratstvo i Kozarcani dodaju u navedeni grad.

Da se fudbal podno planine Kozare igra već otprilike 1 vjek i da Kozarcani puno znaju o fudbalu i lopti, govori i to da je FK Bratstvo na turnir došao kao autsajder, no na terenu su naši momci pokazali veliki nivo fudbalskog znanja i umjeća sa ostalim ekipama i tako osvojili navedeni turnir u Lincu, na svom prvom nastupu.Da su Kozarcani najbolji ljudi pokazali su svojim gostoprimstvom koje su pokazali prema gostima iz Kozarca.

Mislim da smo se našim domacinima na jedan skroman način, bar koliko toliko odužili ovim trijumfom i poslali još jednu pozitivnu poruku u svijet i nas Kozarac i FK Bratstvo prezentovali u najboljem mogućem obliku. U ime FK Bratstvo zahvaljujemo se svim Kozarcanima iz Linza, okolice i cijele Austrije koji su bili dio ove pozitivne sportske price.

Admir Djonlagić

 


Svaka cast po kojzna koji put Caja tvoje ime treba zapisati zlatnim slovima i na ulaz u pijacu staviti naslov. LEGENDA KOZARACKOG CETVRTKA jer si to do sad zasluzio. DESETKA

Leka Ibric Mehmedagic
Četvrtak 01. Septembar 2016.