Izdvajamo

U okviru 15.kola regionalne lige Zapad u kojoj se ove godine takmiči i naše FK Bratstvo Kozarac, koje je ovo kolo bilo slobodno. Bratstvo Kozarac je zavrsilo na 2.mjestu što zasigurno predstavlja najveće iznenađenje ove godine u ovom rangu, a takođe ovo je jedan od najvećih uspjeha našeg kluba od njegovog postojanja.
Ovom prilikom još jedno hvala svim našim vjernim simpatizerim, navijačima, sponzorima, članovima kluba 100 i svim drugim ljudima koji su u dosadašnjem radu pomagali naš klub.
Ovo je uspjeh FK Bratstva ali i sviju nas, a sport i fudbal treba da nam bude primjer da se uz jedan zajednički rad i trud sviju nas može uspjeti.
Dragi moji Kozarčani za ovu godinu, posljedni izvještaj, a ako bog da vidimo se na Crvenoj noći za FK Bratstvo.

Admir Đonlagić

Emil Velić podsjeća da je upravo u Kozarcu obnovljena i svečano otvorena prva džamija u RS-u, zbog čega je dobila naziv "Prva džamija nade", jer su je prije 17 godina otvorili predstavnici Međureligijskog vijeća Bosne i Hercegovine i tadašnji visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini. "I ovdje je zanimljivost da je sve urađeno sredstvima građana, a jedna od najstarijih mještanki, Fatima Hadžić, dala je svoju životnu ušteđevinu, čime je zapravo i počela obnova ove 'prve džamije', sada već davne 1999. godine", prisjeća se Sakib Džaferović.