Izdvajamo

U Restoranu "Stara Bašta" Kozarac u utorak 26.12.2017., je održano donatorsko veče popularno nazvano "Crvena noć FK Bratstva" koje je sprovedeno u organizaciji uprave fudbalskog kluba Bratstvo Kozarac.

Događaju je prisustvovao dosta velik broj članova i simpatizera ovog kluba. Restoran je bio pun i dosta raje se vratilo jer nije bilo mjesta.
Svima prisutnima, obratio se novi predsjednik FK Bratstvo, Zijad Kusuran. On je prezentovao dosadašnji rad i plan daljeg razvoja kluba. Zatim pozvao simpatizere da podrže rad kluba. On je naglasio zasluge igrača i uprave za drugo mjesto u Regionalnoj lige zapad. Klub radi veoma kvaliterno i sjajan je ambasador, najljepšeg malog grada na svijetu. Kolektivima i pojedincima koji čine ovaj klub, veliko hvala, kazao je Zijad.

Podjeljene su i zahvalnice za nesebičnu i svesrdnu pomoć FK Bratstvu.
Zatim je organizovana tombola i podjeljene skromne nagrade.
Druženje nastavljeno do kasno u noć

Nijaz-Caja Huremović

 

 


...počinje priču o Kozarcu Ibro Kahrimanović: "Kozarac živi zahvaljujući dijaspori, odnosno Kozarčanima koji su se nakon progona zaustavili u evropskim zemljama, u Americi. Ali, iz ljubavi, iz nekakvog svog kozaračkog inata ponovo su izgradili ovo mjesto, čime je Kozarac postao simbol povratka u BiH. Istina, najveći broj njih dolazi za novogodišnje praznike i tokom ljeta, ali ono što su izgradili ovdje – kuće, drugi objekti – garancija su da će se vratiti zastalno i nastaviti živjeti ovdje."