Izdvajamo

Mlada kozarčanka Anisa Alukić (FS Zurich, Švicarska), nakon odličnih rezultata ostvarenih u svom matičnom klubu u Švicarskoj, dobila je šansu da brani boje naše države Bosne i Hercegovine protiv Crne Gore.

Za mladu fudbalerku poziv, da brani boje neše reprezentacije BiH, nije došao slučajno. Za nju je ovo jedno značajno priznanje za njen naporan rad i trud u matičnom klubu FS Zurich.
Ovo je prvi put da jedna kozarčanka brani boje BiH reprezentacije.

Anisa za sebe kaže, "Imam 21 godinu, rođena u Švicarskoj.
Bavim se fudbalom već 12 godina. Školu sam završila i momentano se dalje školujem".

"FC Kilchberg Rüschlikon bio mi je prvi klub gdje sam zaigrala. Nakon godnu ipo sam prešla kod fc Zürich gdje sam cijelu akademiju prošla. Sada momentalno igram za U21 od fc Züricha".
"Cijeli team isto kao i trener se radjuju za mene što sam dobila poziv za Reprezentaciju, i žele mi puno sreće", kaže Anisa

Sa sjajem u očima nastavlja da priča.
"Nisam nikada igrala za BiH ovo mi je prvi poziv za reprezentaciju.
Kad sam dobila ponudu da dođem na okupljene sa BiH A Reprezentacijom bila sam sva sretna, dječiji san mi se ispunio, da mogru zaigrati za BiH, za državu odakle moji roditelji dolaze".
Sa ushićenjem priča o svom prvom nastupu za BiH reprezentaciju
"Taj momenat je neopisiv kad stojiš i slušaš himnu i suze ti krenu na oči, tek tad sam shvatila da sam stigla do toga o čemu sam čitav uvijek sanjala".

Anisa je kćerka od Alukić Edina i Fade iz Trnopolja (Elezi), a koji žive u Švicerkoj, Zürichu.
Anisa za svoje roditelje kaže, "Najveću podršku sam imala od tate da krenem uopšte u klub da igram fudbal što je moja želja i bila. A naravno da su me podržavali mama i moj brat Anis. Isto tako podršku sam imala i od bliže familije i prijatelja".
Hvali se da svake godine dolazi u Kozarac "Naravno da volim Kozarac sretna mi je svaki put kad dođem u naš čarsiju".

Nijaz-Caja Huremović


Draga braćo i sestre, vama poručujem da se nikoga osim Uzvišenog Allaha ne bojite i da istinu ni od koga ne krijete, već je svim ljudima oko sebe uporno govorite. Ne sjećajte se šehida svojih samo učenjima Kur'ana i dova, već ih se sjećajte vašim svjedočenjima o njihovoj nevinosti i komšijskoj krvoločnosti. Sjećajte ih se upiranjem prsta u njihove ubice. Sjećajte ih se svjedočenjem na sudovima. Sjećajte ih se tako što ćete djecu i unučad svoju učiti ko ih je ubio. Čuvajte ova polja koja su krvlju njihovom natopljena. Čuvajte ovu planinu po kojoj su kosti njihove rasijane. Čuvajte državu Bosnu i Hercegovinu zbog koje su oni ubijani. Budite ponosni na vjeru svoju čistu, naciju svoju hiljadugodišnju, jezik svoj bosanski! Budite ponosni na šehide svoje, bilo one koji su svoje živote izgubili nakon agresorskog upada ili one što se boriše u redovima armije Republike Bosne i Hercegovine.

Mr. Amir ef Mahić
25.05.2017. god.