Izdvajamo

Nakon zimske pauze fudbaleri FK Bratstvo Kozarac prosle sedmice započeli su sa pripremama. Treneru Karariću stoji na raspolaganju oko 20 igrča. Da uprava nije sjedila skrštenih ruku pokazuje nekoliko novo dovedenih igrača. Da se ozbiljno radi u našem klubu i da naš klub podižemo na viši nivo pokazuje i današnja prijateljska utakmica protiv FK Omarske koja se takmici u 2.ligi. Utakmica je odigrana na pomoćnom stadionu FK Borac Banja Luka sa početkom u 12.00 sati. Da su naši momci i trener ozbiljno ušli u pripreme pokazuje i danasnji rezultat od 5:1 u korist Bratsva što nam daje motivaciju da ozbiljno počnemo razmišljati i o takmičenju u 2.ligi gdje nam je možda i mjesto.
Ovim putem pozivamo sve nase gradjane da nam se pridruže i podrže u našim ciljevima.

Na kraju ovog izvještaja hoću da spomenem i našeg mladog napadača Emana Blaževića. Riječ je o igraču koji je rodom iz našeg Kozarca, a prošao je omladinsku školu zagrebačkog Dinama i koji ove godine nosi dres premijerligaša Krupe na Vrbasu, gdje već igra naš Ajdin Redžić što prestavlja još jedan sportski rezultat nas Kozarčana.

Admir Đonlagić


Emil Velić podsjeća da je upravo u Kozarcu obnovljena i svečano otvorena prva džamija u RS-u, zbog čega je dobila naziv "Prva džamija nade", jer su je prije 17 godina otvorili predstavnici Međureligijskog vijeća Bosne i Hercegovine i tadašnji visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini. "I ovdje je zanimljivost da je sve urađeno sredstvima građana, a jedna od najstarijih mještanki, Fatima Hadžić, dala je svoju životnu ušteđevinu, čime je zapravo i počela obnova ove 'prve džamije', sada već davne 1999. godine", prisjeća se Sakib Džaferović.