Izdvajamo

Prva utakmica proljetnog djela nastavka Regionalne lige zapad tj.16. kolo naš tim FK Bratstvo gostovalo je kod ekipe FK Krajina Banja Luka. Utakmica je počela u 11.00 sati vrijeme idealno, teren jedan od najlošijih u ovoj ligi. Mada to nam nesmije biti izgovor što smo danas dozivjeli poraz.
Utakmica jako tvrda i ne baš lijepa za gledanje, u prvom poluvremenu naši momci su imali par prilika za gol koje nismo iskoristili. Na poluvreme se otišlo rezultatom 0:0. U drugom poluvremenu naši momci su bolje otvorili utakmicu i imali su ponovno šanse za gol koje nismo iskoristili. Kako uvjek biva ako ne iskoristiš šanse stiže kazna, tako da je u 87. minuti iz jedne poluprilike nakon loše reakcije naše odbrane upućen udarac iz peterca prema našem golu, lopta je udarila u stativu i vratila se u teren na što je pomoćni sudac glavnom signalizirao da je presla gol liniju i glavni sudija je priznao gol domaćinu.

Krajnji rezultat je Krajina-Bratstvo 1:0

Admir Đonlagić


Al' mi moja mati nikad ne znade objasniti zašto ja sad nemam sadašnjosti a o buducnosti da i ne pricam. O prošlosti citam, ali je malo kasno, a da sam znao, da smo svi znali, da nam je receno, sad bi bezbeli kahvendisali kod Šide ili kod Saje cifuta il' pred Indeksom, Oazom ili u Trinestici, ko što su radili oni naši jarani, kojih više nema, prije dvadesetak godina. (Novembar 2011.)