Izdvajamo

Sadion FK Lijevče, vrijeme sunčano gledatelja oko 100
U okviru 19.kola Reg.lige Zapad, FK Bratstvo je gostovalo u Topoli kod ekipe Lijevče koji se nalaze u donjem djelu tabele. Da su domaćini ozbiljno svatili ovu utakmicu posebno pokazuje njihovo zalaganje na terenu i borbenost popraćeno jako ostrom igrom a kao vjetar u ledja isle su im odluke glavnog sudije koji je na samom početku bio naklonjen domaćinu očigledno. Da je tako pokazuje i dosuđen kazneni udarac kada je našeg igrača pogodila lopta u rame.Medjutim da Bratsvo ovu sezonu ima dobrog golmana Alendatevića pokazuje njegova odbrana jedanesterca. Start na načeg igraca Karajicu koji je nakon toga napustio igru, glavni sudija nije ništa dosudio. Tako da se na poluvrijeme otišlo rezultatom 0:0.


U drugom poluvremenu obje ekipe imale su svoje šanse, u kojim se domaća ekipa bolje snašla tako da su iz greški naših odbrambenih igrača postignuta oba gola.
Počasni gol za našu ekipu postize naš vezni igrač Sarahtlić Edo, i tek tad se naša ekipa budi i počinju da igraju onako kako mi to znamo, međutim vremena je bilo jako malo.

Krajnji rezultat je: FK Lijevče Topola-FK Brastvo Kozarac 2:1

Admir Đonlagić

Ne! Nećemo više biti kao bolesnici koji će u tišini i lažnoj finoći popustiti svima i dati Bogu dušu."

"Radikalan sam! Opasan sam!
- Radikalan sam protiv svih radikalnih planova za uništenje mog naroda, moje vjere i moje kulture.
- Opasan sam za sve zavjere i sve subjekte koji rade o glavi meni i mom narodu, mojoj vjeri i mojoj kulturi."

Muftija Muamer ef. Zukorlić