Izdvajamo

Sadion FK Lijevče, vrijeme sunčano gledatelja oko 100
U okviru 19.kola Reg.lige Zapad, FK Bratstvo je gostovalo u Topoli kod ekipe Lijevče koji se nalaze u donjem djelu tabele. Da su domaćini ozbiljno svatili ovu utakmicu posebno pokazuje njihovo zalaganje na terenu i borbenost popraćeno jako ostrom igrom a kao vjetar u ledja isle su im odluke glavnog sudije koji je na samom početku bio naklonjen domaćinu očigledno. Da je tako pokazuje i dosuđen kazneni udarac kada je našeg igrača pogodila lopta u rame.Medjutim da Bratsvo ovu sezonu ima dobrog golmana Alendatevića pokazuje njegova odbrana jedanesterca. Start na načeg igraca Karajicu koji je nakon toga napustio igru, glavni sudija nije ništa dosudio. Tako da se na poluvrijeme otišlo rezultatom 0:0.


U drugom poluvremenu obje ekipe imale su svoje šanse, u kojim se domaća ekipa bolje snašla tako da su iz greški naših odbrambenih igrača postignuta oba gola.
Počasni gol za našu ekipu postize naš vezni igrač Sarahtlić Edo, i tek tad se naša ekipa budi i počinju da igraju onako kako mi to znamo, međutim vremena je bilo jako malo.

Krajnji rezultat je: FK Lijevče Topola-FK Brastvo Kozarac 2:1

Admir Đonlagić


Nikada zločine naših komšija zaboraviti nećemo i dok smo živi o njima ćemo svjedočiti i sve ljude na njih podsjećati. Istinu o našem stradanju ćemo konstantno širiti, a pravdu na ovosvjetskim sudovima uporno tražiti. Za istinu ćemo živjeti, raditi i umirati! Zbog toga danas na ovom mjestu želimo još jednom jasno kazati da su nas naše komšije u nedjeljnim, poslijepodnevnim satima, 24. maja 1992. godine, svojim paravojnim snagama napali, da su tada nad nama agresorski čin započeli i u narednom vremenu realizirali, da su na području naše općine više od 3.000 naših najmiliji poubijali, a njihova tijela u mnogobrojne jame i grobnice skrili, da su naše majke i sestre silovali, da su nas u logore zatvorili i u njima najtežim torturama mučili, da su naše imetke pljačkali i uništavali, da su naše džamije palili i rušili, da su nas sa ognjišta naših protjerali, da su nam povratak na njih osporavali, da se ni nakon 25 godina za zločine svoje nisu pokajali, da zločince iz svog naroda nisu izdvojili već su se s njima poistovjetili, da kosti naših najmilijih još uvijek na njima znanim mjestima kriju, da svoju omladinu lažima o nama truju, da na započetom zlu devedesetih godina i dalje ustrajavaju.

Mr. Amir ef. Mahić
25.05.2017. god.