Izdvajamo

20.kolo Regionalne lige Zapad fudbaleri FK Bratstvo Kozarac su ugostili ekipu FK Gorica iz Šipova. Stadion u Kozaruši, gledalaca oko 100, vrijeme sunčano i vjetrovito.
Utakmica ne nešto lijepa za gledanje, i iz jedne polu šanse gosti dolaze u vodstvo od 0:1 jer je lopta promjenila smjer čemu je kumovao jak vjetar. Prvo poluvrijeme obilježila je i povreda naseg golmana Alendarevića koji je napustio utakmicu, tako da je na gol po prvi put stao naš mladi golman Bahonjić koji je imao par dobrih intervencija i nadati se iskreno da će Bratstvo u budćnosti imati dobrog čuvara mreze. Naši momci su imali par šansi, koje nismo iskoristili, ali gosti jesu tako da se na poluvrene otišlo sa rezultatom od 0:2. U drugom poluvremenu zbog povrede igru je napustio naš veznjak Sarahtlić, dok je i naš kapiten Brkić igrao pod povredom.

Gosti su također u nastavku povećali vodstvo na 0:3, dok je utješni gol za Bratstvo pred kraj meča postigao Brkic mlđi.
Nakon ovako loših rezultata i male krize u kojoj se trenutno nalazimo, sreća nam je što smo u prvom djelu prvenstva osvojili dosta bodova.
Moramo pojačati odnos, pristupu, borbenost i zalaganje naših igrača tokom utakmice jer to nam uveliko nedostaje.

Krajnji rezultat je, FK Bratstvo : FK Gorica 1:3

Admir Đonlagić


Samo oni koji se plaše da zauzmu neki stav u životu, prihvataju na sebe ulogu dobre duše. Uvijek je neuporedivo lakše vjerovati u sopstvenu dobrotu, nego se sukobiti sa drugima i boriti se za svoja prava. Sigurno je lakše otrpjeti uvredu ne uzvrativši je, nego smoći hrabrost i upustiti se u borbu sa jačim od sebe; uvijek možemo reči da nas bačeni kamen nije pogodio, a onda tek noću, u samoći, oplakivati, svoj kukavičluk... Trgni se čovječe.