Izdvajamo

21.kolo Regionalne lige Zapad ekipa FK Bratstvo Kozarac gostovala je u B.Luci protiv ekipe FK Napred koja se bori za opstanak u ovoj ligi.
Stadion u B.Luci Obilićevo-Šehitluci vrijeme oblačno i kišovito gledalaca oko 50.
Naša ekipa je izašla u podmladjenom sastavu sa 4 mlada igrača u prvom sastvu, dok na standardne igrace Brkića, Sarahtlića, Karajice nas trener nije mogao da racuna zbog povreda i kartona.Pod povredom su nastupili golnan Alendarevic i igrać Pekija. U prvom poluvremenu obostrano je bilo šansi za gol koje niko nije iskoristio. Tako da se na poluvremenu otišlo sa rezultatom 0:0.

Pošto nam protivnik igrom nije mogao ništa po običaju sudije stupaju na scenu gdje sviraju kazneni udarac, i naš golman dobija i zuti karton iako je prvi bio na lopti te prvo istu izbio a poslije toga ostvario kontakt sa domaćim igraćem. Tako da domaćini vode sa 1:0.
Nedugo zatim zbog loše reakcije našeg igrača u petercu nakon centaršuta, domaći ponovno postižu gol i vode 2:0.
Naši momci tada preuzimaju dominaciju i mi počinjemo da igramo našu igru i ubrzo postižemo gol za 2:1.
No međutim ponovno glavni sudija nakon oštrog starta na našeg igrača dosudjuje faul za goste, no međutim pošto smo iz slične situacije poslje centaršuta postigli gol, mjenja svoju odluku i dosudju opasnu igru za oba tima i loptu spusta izmedju igrača, nakon čega ubrzo svira i kraj utakmice, pokazujući nadoknadu od 2 minute.
Bez obzira na sve naš tim je na 4.mjestu i na ovakve stvari smo navikli.

Admir Đonlagić


29. februara i 1. marta 1992. godine je održan referendum o nezavisnosti Republike Bosne i Hercegovine, na koji je izašlo oko 64% građana RBiH s pravom glasa i njih 99% je glasalo ZA nezavisnu i suverenu BiH, državu ravnopravnih građana i naroda.